Transelectrica: Unitatea 1 a CNE Cernavodă, repornită pe 24 septembrie, ora 23.59

Publicat pe Categorii Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Transelectrica: Unitatea 1 a CNE Cernavodă, repornită pe 24 septembrie, ora 23.59

Unitatea 1 a CNE Cernavodă este în continuare oprită. Lucrările de remediere la un parametru de proces, așa cum a anunțat SNN, s-au prelungit, reactorul urmând să fie disponibil pe 24 septembrie, ora 23.59.

Acesta este noul termen de repornire a Unităţii 1a Centralei de la Cernavodă, potrivit datelor Transelectrica, scrie e-nergia.ro

În toată această perioadă,prețurile la energia electrică au explodat pe bursă, iar România a ajuns cea mai scumpă piaţă din regiune.

Miercurea trecută, în data de 18 septembrie, Nuclearelectrica anunța oprirea controlată a Unității 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă.

 “Conform normelor şi procedurilor CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu Unitatea în stare oprită. SNN va transmite un comunicat de presă după finalizarea acestor lucrări de remediere, acestea desfăşurându-se în conformitate cu planurile şi procedurile centralei fără niciun impact asupra personalului, mediului şi populaţiei”, a precizat Nuclearelectrica.

Cele două reactoare nucleare de tipul CANDU 6, cu o putere totală de 1.400 de MW asigură circa 20% din producţia naţională de electricitate. Interesant este că potrivit unui document al Transelectrica, care a fost modificat ulterior, defecțiunea la reactor a apărut astfel:”Scurgeri de apă grea din sistemul primar de răcire reactor”, fiind menționată ca perioadă de oprire: 18- 20 septembrie. Același document, modificat, menționează: „Neetanșeități circuit primar. Nu este afectată siguranța nucleară”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *