Transgaz are autorizație de construire pentru conducta Țărmul Mării Negre – Podișor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz are autorizație de construire pentru conducta Țărmul Mării Negre – Podișor

SNTGN Transgaz informează că, în calitate de Organism Intermediar pentru Energie, Ministerul Energiei a eliberat Autorizația de Construire nr. 5/17.05.2018 prin care autorizează executarea lucrărilor de construire pentru proiectul „Conductă de transport gaze naturale Țărmul Mării Negre – Podișor” inclusiv alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Proiectul „Conducta de transport gaze naturale Țărmul Mării Negre – Podișor” presupune realizarea următoarelor lucrări de investiții: conductă de transport gaze naturale cu o lungime totală de aprox. 308,16 km, compusă din două tronsoane: tronsonul I Marea  Neagră – Amzacea (32,7 km; Dn 1200)  și tronsonul II Amzacea – Podișor (275,4 km, Dn 1000); stație de primire-lansare godevil zona Amzacea; interconectare cu conducta de tranzit T1; interconectare NT Vlașin; interconectare cu SCG Podișor; organizări de șantier și depozite de material tubular.

Potrivit Transgaz, prin realizarea acestui obiectiv de investiții se va asigura legătura dintre resursele de gaze naturale disponibile la țărmul Mării Negre și coridorul BRUA, precum și interconectarea cu conducta de transport internațional de gaze naturale T1. Valoarea lucrărilor este estimată la 1,22 miliarde lei ( fără TVA).

Perioada  de valabilitate a Autorizației de Construire este de 36 luni de la data emiterii, cu condiția începerii execuției lucrărilor în termen de 12 luni de la data emiterii, se precizează într-un comunicat al companiei.

SNTGN Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale, precum și cercetarea și proiectarea în domeniul specific activității sale, cu respectarea cerințelor legislației europene și naționale, a standardelor de calitate, performanță, mediu și dezvoltare durabilă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *