Transgaz montează primele conducte la gazoductul BRUA în Recaș

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz montează primele conducte la gazoductul BRUA în Recaș

Transgaz a demarat lucrările de montaj la primele conducte din proiectul BRUA, pe şantierul din zona Recaş, judeţul Timiş, a declarat pentru Agerpres directorul general al companiei, Ion Sterian.

Ministerul Economiei a postat pe pagina oficială de Facebook cum vor arăta conducetele gazoductului BRUA.

Materialul tubular şi curbele, respectiv conductele propriu-zise, sunt furnizate de compania turcă Toscelik Spiral Boru Uretin Samayi, în baza unui contract în valoare de 126,9 milioane de euro. Contractul a fost semnat pe 23 aprilie 2018, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 12 mai 2018, scrie Agerpres.

Transgaz a primit o prefinanţare de 13,8 milioane de euro de la Comisia Europeană, potrivit datelor publicate în raportul pe primul semestru al anului. Potrivit Agerpres, în afară de contractul pentru materialul tubular, care este cel mai mare, cele trei staţii de comprimare vor necesita investiţii de 288,7 milioane de lei (64 de milioane de euro).

Faza I a proiectului BRUA necesită o investiţie totală de 478,6 milioane de euro, termenul estimat de punere în funcţiune şi începere operare fiind decembrie 2019


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *