Transgaz poate accelera programul ambițios de investiții. A fost finalizată Evaluarea Strategică de Mediu pentru PDSNT

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz poate accelera programul ambițios de investiții. A fost finalizată Evaluarea Strategică de Mediu pentru PDSNT

Transgaz informează că a fost finalizată procedura de evaluare de mediu pentru Planul de Dezvoltare al Sistemului Național de Transport gaze naturale 2021 – 2030 (PDSNT) și a fost emis Avizul de Mediu nr. 59 din 15.10.2021 de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Evaluarea Strategică de Mediu pentru Planul de Dezvoltare a Sistemului Național de Transport gaze naturale 2021 – 2030 a contribuit la îmbunătățirea elaborării Planului și alegerea alternativei finale a acestuia, ținând cont de opiniile exprimate de public și autorități și de rezultatul consultărilor transfrontaliere, la integrarea considerațiilor cu privire la mediu în pregătirea şi adoptarea PDSNT, în scopul promovării dezvoltării durabile și a politicii energetice europene și de mediu, potrivit unui comunicat al companiei.

Finalizarea cu succes a Evaluării Strategice de Mediu creează premisele necesare pentru accelerarea programului ambițios de investiții al SNTGN Transgaz SA, asigurându-se în același timp un nivel înalt de protecție a mediului, de respectare a standardelor de mediu și social.

Realizarea Evaluării Strategice de Mediu a fost facilitată de Banca Europeană de Investiții (“BEI”) în temeiul unui acord privind furnizarea de servicii de consultanță prin intermediul Hub-ului European de Consultanță pentru Investiții (European Investment Advisory Hub – EIAH sau Hub-ul). EIAH este un parteneriat între Grupul BEI și Comisia Europeană, ca parte a Planului de investiții Europa. Acesta este conceput pentru a acționa ca un punct unic de acces la o ofertă cuprinzătoare de servicii de consultanță și asistență tehnică pentru identificarea, pregătirea și dezvoltarea proiectelor de investiții în întreaga Uniune Europeană. Acesta vine în sprijinul promotorilor de proiecte, atât publici, cât și privați.

Sprijinul BEI pentru realizarea Evaluării Strategice de Mediu se înscrie în politica BEI de facilitare a investițiilor sustenabile și responsabile, cu respectarea legislației relevante și la cele mai înalte standarde de mediu.

Christian Kettel Thomsen, Vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, a declarat: „Acțiunea climatică este unul dintre principalele obiective ale Băncii, care este urmărit prin finanțarea investițiilor care atenuează schimbările climatice și, de asemenea, prin furnizarea de servicii de consultanță companiilor care doresc să își îmbunătățească amprenta de carbon. Sprijinul acordat Transgaz pentru realizarea unei evaluări strategice de mediu se bazează pe o relație de afaceri existentă și vizează accelerarea tranziției Transgaz către adoptarea unui model de afaceri compatibil cu o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon”.

Ion Sterian, Directorul General al SNTGN Transgaz a declarat: „Finalizarea cu succes a Evaluării Strategice de Mediu confirmă angajamentul SNTGN Transgaz SA pentru respectarea celor mai înalte standarde de mediu și social în vederea realizării de investiții pentru dezvoltarea Sistemului Național de Transport gaze naturale. Mulțumim încă o dată Băncii Europene de Investiții pentru sprijinul acordat în vederea finalizării Evaluării Strategice de Mediu și pentru finanțarea acordată grupului SNTGN Transgaz SA în vederea realizării proiectelor strategice de investiții. Ne dorim să extindem colaborarea cu BEI, ca bancă europeană pentru climă și unul dintre principalii finanțatori mondiali ai acțiunii climatice, astfel încât să fie facilitată tranziția către o activitate neutral din punct de vedere climatic.”


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.