Transgaz primește finanțare americană pentru extinderea gazoductelor

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz primește finanțare americană pentru extinderea gazoductelor

Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) a acordat o finanţare nerambursabilă în valoare de 956.000 de dolari pentru susţinerea proiectului Transgaz de extindere a gazoductelor. Acordul de finanţare a fost semnat, joi, de ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, şi de directorul general al Transgaz, Petru Ion Văduva.

„Este un pas foarte important în parteneriatul strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii, mai ales că, prin aprobarea acestei finanţări, Statele Unite validează importanţa proiectelor regionale’, a declarat Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului. Prin modernizarea și construcția de noi gazoducte, Transgaz intenționează să eficientizeze distribuția pentru noile resurse de gaze naturale preconizate a se obține din Marea Neagră și să îmbunatateasca capacitatea de transfer cu țările din regiune, a precizat Tudose.

Transgaz Mediaş, societate deţinută de statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, în proporţie de 58,5%, a demarat procedura de accesare a finanţării nerambursabile în valoare de 956.000 dolari din partea Agenţiei de Comerţ şi Dezvoltare din SUA (USTDA), în cursul anului trecut. Analiza preliminară a viabilităţii proiectelor a fost făcută de consultanţii USTDA, având la bază studiile de pre-fezabilitate elaborate de Transgaz. La sfârşitul lunii august, USTDA a anunţat aprobarea grantului, urmând ca după semnarea acordului de finanţare să fie selectat contractorul american responsabil de evaluarea, validarea şi îmbunătăţirea studiului de fezabilitate. Termenul estimativ pentru finalizarea studiului de fezabilitate este 30 aprilie 2016.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *