Transgaz raportează un profit mai mic cu 52% în primul trimestru

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Transgaz raportează un profit mai mic cu 52% în primul trimestru

Transgaz raportează un profit net consolidat de 123,62 milioane de lei, în trimestrul I 2023, în scădere cu 52% comparativ cu profitul întregistrat în perioada similară a anului trecut, potrivit raportului trimestrial al compabiei.

Urmare a achiziționării VESTMOLDTRANSGAZ SRL din Republica Moldova de către EUROTRANSGAZ SRL, în 2018, SNTGN Transgaz SA în calitate de societate-mamă întocmește situații financiare consolidate de grup. Din 2021, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a devenit asociat cu o participație de 25% din capitalul social al companiei de transport gaze naturale VESTMOLDTRANSGAZ SRL, subsidiara TRANSGAZ din Republica Moldova, ce deține și operează conducta de transport gaze naturale Ungheni-Chișinău.

Potrivit raportului pe trimestrul I, veniturile din activitatea de exploatare ale Transgaz, înainte de activitatea de echilibrare și de construcții conform cu IFRIC12, la nivel consolidat au fost de 460.3 milioane lei, similare cu cele obținute în T1 2022.

Cheltuielile de exploatare înainte de activitatea de echilibrare și de construcții conform cu IFRIC12, la nivel consolidat, au fost de 352.76 milioane lei, mai mari cu 62%.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *