Tranzacția prin care Premier Energy preia CEZ Vânzare  – în analiza Consiliului Concurenței

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Tranzacția prin care Premier Energy preia CEZ Vânzare  – în analiza Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Premier Energy PLC, Cipru intenționează să preia compania CEZ Vânzare SA. În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenței, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

În data de 21.12.2023, compania CEZ Vânzare a fost achiziționată de Premier Energy, potrivit unui comunicat de presă transmis de CEZ România. CEZ Vânzare este principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar și furnizor de gaze naturale, cu un portofoliu de clienți casnici și non-casnici de aproximativ 1,2 milioane de clienți. Tranzacția va intra în vigoare după parcurgerea prealabilă a tuturor procedurilor legale necesare.

În România, companiile din Grupul Premier sunt active pe piața gazelor naturale, atât în calitate de distribuitor, cât și în calitate de furnizor, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, respectiv: activități de branșare și debranșare de la rețea, mentenanța instalațiilor de racordare și extinderi de rețele de distribuție etc. Recent, grupul a devenit activ și pe piața energiei electrice din România, în calitate de producător de energie electrică, furnizor și trader.

CEZ Vânzare SA este furnizor de energie electrică în principal și, într-o mai mică măsură, de gaze naturale, având clienți în toate regiunile României, cu o activitate preponderentă de furnizare de energie electrică în sud-vestul țării.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *