A treia încercare! Se reiau audierile parlamentare pentru șefia ANRE

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Legislativ
Prima Pagina Actual Flux energetic A treia încercare! Se reiau audierile parlamentare pentru șefia ANRE

După două runde de încercări nereușite pe parcursul a 2 ani, parlamentarii reiau audierile pentru 3 posturi la ANRE – un vicepreședinte și 2 membri în Comitetul de Reglementare. Candidații interesați au posibilitatea să se înscrie până pe 8 mai 2017.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, în şedinţa comună din data de 18 aprilie 2017, ca pentru ocuparea posturilor vacante la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, respectiv un post de vicepreședinte și două de membri în comitetul de reglementare al ANRE, propunerile nominale să fie depuse până la data de 8 mai 2017, se precizează într-un anunț al Camerei Deputaților.

Conform prevederilor art. 4 alin. (2) si (4) din Legea 160/2012 privind organizarea și funcționarea Autorității Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei propunerile nominale vor fi depuse la unul dintre secretariatele comisiilor de specialitate din cele două camere, Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor şi a Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului, iar nominalizarea funcţiilor se face la propunerea comună a acestora.

Audieri parlamentare pentru șefia ANRE au avut loc, pe parcursul a 2 ani, în două runde, însă în final Plenul Parlamentului a respins propunerile de candidați pe motiv că aparțin vechiului legislative.

Citește și: După 2 ani, Parlamentul a tranșat numirile pentru ANRE: Nu se aprobă că sunt ale vechiului legislativ! A fost declanșată o nouă procedură pentru întreaga echipă de conducere

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *