Pe motiv de DNA, Ionel Bucur a demisionat de la șefia Centralei Nucleare Cernavodă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Pe motiv de DNA, Ionel Bucur a demisionat de la șefia Centralei Nucleare Cernavodă

După ce DNA l-a trimis în judecată, Ionel Bucur a renunțat la poziția de director general al Centralei Nuclearelectrice Cernavodă începând cu data de 08.04.2016, iar Consiliul de Administraţie al SNN a luat act de solicitarea, și-a anunțat Nuclearelectrica acționarii și investitorii, printr-un raport transmis BVB.

cdirectorulgeneral-1455899175

Ionel Bucur a deţinut poziţia de Director al Sucursalei CNE Cernavodă, cu contract de mandate, în perioada 26.08.2013 – 08.04.2016. Atribuţiile acestuia au fost preluate de  Marian Şerban, Directorul Centralei CNE Cernavodă.

„Conducerea SNN a decis (în urmă cu câteva săptămâni) suspendarea din funcţie a Directorului Sucursalei CNE Cernavodă şi a Directorului Economic al CNE Cernavodă pe durata aplicării măsurii controlului judiciar. Față de celelalte persoane cu privire la care s-a pus în mişcare acţiunea penală, SNN va acţiona în conformitate cu prevederile Codului Muncii. În vederea asigurării continuităţii activităţii, conducerea SNN a decis ca dl. Marian Şerban, Directorul Centralei CNE Cernavodă, să preia atribuţiile funcţiei de Director al Sucursalei CNE Cernavodă, şi dna. Titina Holobiuc să preia atribuţiile funcţiei de Director Economic în cadrul CNE Cernavod”,  potrivit unui comunicat al companiei.

DNA l-a trimis în judecată, sub control judiciar, pe Ionel Bucur, director suspendat al CNE Cernavodă, pentru mai multe infracţiuni de conflict de interese şi abuz în serviciu. În același dosar, au mai fost deferite justiţiei alte 5 persoane, care – potrivit unui comunicat al DNA – în perioada decembrie 2007 – mai 2014, prin acţiuni sau inacţiuni concertate, au îndeplinit în mod defectuos sau nu au îndeplinit acte ce ţin de atribuţiile de serviciu, în mai multe rânduri, în legătură cu atribuirea unui acord-cadru, având ca obiect servicii specifice de protecţie fizică şi monitorizare pentru Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *