Trofeul Electricianului, 40 de ani de la prima ediţie,114 electricieni – înscriși în concurs

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Trofeul Electricianului, 40 de ani de la prima ediţie,114 electricieni – înscriși în concurs

Trofeul Electricianului, ajuns la cea de-a XXXVIII-a ediţie, se desfășoară în perioada 11-13 iulie, la Sinaia. Evenimentul este organizat, anul acesta, de Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord (SDEE Muntenia Nord) şi marchează aniversarea a 40 de ani de la lansare.

Cu peste 400 de participanţi, Trofeul Electricianului 2017 reuneşte atât reprezentanţi ai operatorilor de distribuţie a energiei electrice şi ai companiilor de întreţinere şi servicii energetice din România, cât şi personalităţi de renume din domeniu. Tematica abordează, ca de fiecare dată, o paletă largă de probleme specifice activităţii, inclusiv simulări ale unor situații de avarie. Astfel, Trofeul Electricianului reprezintă un test profesional contra-cronometru şi o excelentă pregătire pentru momentele dificile din activitatea de zi cu zi.

„Această întrecere este acel moment din an în care puteți să vă testați profesionalismul, în lupta pentru distincția poate cea mai apreciată din domeniu: Trofeul Electricianului! Vreau să știți cât de mult înseamnă meseria dumneavoastră pentru viața noastră de zi cu zi. Cu toţii depindem de dumneavoastră! De la companii, instituții, până în casele noastre: toată lumea vrea ca, atunci când apasă pe întrerupător, să se aprindă  „lumina”! Prea puțini ştiu însă ce se întâmplă în spatele acestui gest, pe care noi îl vedem atât de simplu: câtă muncă, câtă pricepere şi, de ce să nu recunoaştem, cât devotament stă în spatele lui”, a declarat Toma Petcu, Ministrul Energiei, prezent la deschiderea oficială a competiţiei.

„Ştiu ce înseamnă Trofeul pentru noi toţi. Ştiu pentru că, din cei 40 de ani de când se organizează, am fost la mai mult de jumătate dintre ediţii. Pentru noi este mai mult decât un concurs. Este parte din identitatea noastră. Înseamnă o tradiţie pe care avem privilegiul şi, totodată, obligaţia să o continuăm”, a declarat Cătălin Stancu, Director General Electrica.

În cadrul fazei naţionale concurează cei mai buni 114 electricieni din toate cele 8 companii de distribuţie a energiei electrice (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord, e-distribuţie Banat, e-distribuţie Muntenia, e-distribuţie Dobrogea, Distribuţie Oltenia și Delgaz Grid), precum şi din cel de întreţinere şi servicii energetice (Adrem Invest şi Servelectro Integral).

Pe lângă câştigătorii individuali, sunt premiate şi echipele regionale de distribuţie, respectiv de servicii, ai căror componenţi acumulează cel mai mare punctaj şi cărora li se decernează premiul cel mare – Trofeul Electricianului.

Iniţiat de compania Electrica în anul 1977, Trofeul Electricianului se înscrie în seria de evenimente dedicate Zilei Energeticianului (20 iulie). În ultimele patru decenii, competiţia a trezit interesul şi implicarea unui număr tot mai mare de profesionişti, etapa naţională oferind ocazia celor mai valoroşi electricieni să-şi demonstreze abilităţile.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *