Trofeul energeticianului, ediția a XXIII-a, se desfășoară sub deviza: Hidroelectrica are nevoie de specialiști!

Publicat pe Categorii Energie, Esential, Evenimente, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Trofeul energeticianului, ediția a XXIII-a, se desfășoară sub deviza: Hidroelectrica are nevoie de specialiști!
  • Bogdan Badea, Președinte Directorat: „Hidroelectrica își dorește și luptă pentru a atrage noi specialiști în companie… Din păcate, programul companiei de burse private nu s-a bucurat anul acesta de succesul anticipat: din cele 30 de burse pentru studenți, s-au calificat doar 6 studenți, iar din cele 20 de burse pentru elevii de la licee cu profil energetic, au fost acordate doar 9 burse”

Cea de-a XXIII-a ediție a concursului profesional ”Trofeul Energeticianului”, organizată anul acesta de Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Valcea, se desfășoară în perioada 16-19 iulie 2019. Concursul cu public și festivitatea de premiere au loc, la Hotel Ramada, astăzi – 18 iulie. Evenimentul este onorat de prezența Ministrului Energiei, Anton Anton, care va vizita în cursul zilei de mâine Centrala Hidroelectrica Lotru-Ciunget.

”Hidroelectrica dispune de oameni de excepție, motivați și implicați. Dorim să păstrăm experții în cadrul companiei prin adaptarea politicii noastre de beneficii la standardele sectorului. Ne dorim de asemenea, să întoarcem către oameni o parte din succesul de care se bucură compania. O problemă cu care ne confruntăm însă, în țară, este lipsa acută de specialiști în domeniu. Este o foarte mare nevoie de personal bine pregătit în sistemul energetic românesc, personal care să completeze și să întinereasca echipele de specialiști. Hidroelectrica își dorește și luptă pentru a atrage noi specialiști în companie. Derulăm programe și parteneriate cu universități de prestigiu și licee pentru a ne apropia, încă din stadiu incipient, viitorii specialiști. Spre exemplu, parteneriatul dintre Hidroelectrica și Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Universității Tehnice de Construcții București oferă studenților o pregătire de exceptie în cadrul programelor de internship, a practicii de specialitate organizate în sucursalele Hidroelectrica de pe întreg teritoriul României, precum și prin burse extrabugetare oferite pentru a crește calitatea învățământului prin motivarea studenților spre a obtine rezultate deosebite. Implicarea Hidroelectrica nu se sfârșește aici ci continuă prin asigurarea unor locuri de muncă absolvenților facultății de Hidrotehnică, într-un domeniu extrem de căutat, cel al construcțiilor hidrotehnice. Fie constructori a lucrărilor hidrotehnice, fie aflați la exploatarea acestora, absolvenții facultății de Hidrotehnică performează într-o companie aflată la vârful economiei românești, a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica.

El semnalează că, din păcate, programul Hidroelectrica de burse private nu s-a bucurat anul acesta de succesul anticipat: din cele 30 de burse pentru studenți, s-au calificat doar 6 studenți, iar din cele 20 de burse pentru elevii de la licee cu profil energetic, au fost acordate doar 9 burse.

Deschiderea festivă a fazei pe țară a concursului Trofeul energeticianului 2019 a avut loc în data de 16 iulie 2019. Pentru acesta fază  s-au calificat un număr de 41 de salariați din executiv, sucursalele Hidroelectrica și secțiile de servicii și reparații hidroenergetice Hidroserv, dintr-un total de 295 concurenți insriși în prima fază (de masă) a concursului, potrivit datelor furnizate de Hidroelectrica.La etapa pe executiv și sucursale au participat candidați (ingineri, subingineri, electricieni exploatare, mașiniști exploatare, electricieni PRAM AMC, lăcătuși de întreținere și reparații agregate energetice și electricieni de întreținere și reparatii agregate energetice), angajați atât din cadrul Hidroelectrica, cât și din Hidroserv.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *