Turcii de la BOTAŞ aduc gaze în România. Acord semnat cu OMV Petrom

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Turcii de la BOTAŞ aduc gaze în România. Acord semnat cu OMV Petrom

BOTAŞ, Operatorul de stat al reţelei de gaze naturale din Turcia, a semnat un acord de furnizare de gaze naturale cu OMV Petrom din România, anunţă Reuters.

OMV Petrom comunică semnarea unui contract pentru achiziția de gaze naturale cu BOTAŞ, compania națională de petrol și gaze din Turcia. Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 18 luni, începând cu luna octombrie 2023 și prevede achiziția a până la 4 milioane metri cubi pe zi.

Acordul este valabil până în primul trimestru al anului 2025, potrivit informațiilor oferite de BOTAȘ. „Compania îşi sporeşte contribuţia la securitatea şi diversitatea aprovizionării cu energie pe pieţele învecinate şi în Europa”, a precizat BOTAȘ într-un comunicat, scrie Reuters.

Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze și Energie, declară: „Gazele naturale sunt esențiale pentru o tranziție energetică de succes. Prin contractul semnat cu BOTAŞ asigurăm accesul la o nouă sursă de gaze naturale pentru România și contribuim la consolidarea aprovizionării cu energie a țării. În plus, memorandumul va permite diversificarea accesului la GNL al României”.

Gazele urmează sa fie livrate în afara Turciei, în punctul Malkoclar/Strandja. Principala piață de destinație a gazelor este România.

Totodată, cele două companii își vor extinde colaborarea prin intermediul unui memorandum de înțelegere în domeniul GNL., anunță OMV Petrom.

Pe lângă comerţul cu gaze naturale, părţile au convenit, de asemenea, să dezvolte parteneriatul în domeniile transportului, stocării, producţiei şi tehnologiilor energetice ecologice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *