Turdean schimbă regulile în ANRM. Documentele vor fi transmise în format electronic/digital. Se modifică Cartea minieră

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Turdean schimbă regulile în ANRM. Documentele vor fi transmise în format electronic/digital. Se modifică Cartea minieră
  • Este necesarea crearea unor copii de siguranță (back-up), arhivarea doar pe format de hârtie având mai multe dezavantaje: spațiul necesar, personal suplimentar, încăperi cu dotări și mediu micro-climatic special etc, se explică într-un referat înaintat Direcției Generale Inspecție și Supraveghere Teritorială a Activităților Miniere și a Operațiunilor Petroliere

Titularii de licență vor avea obligația de a transmite Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, în format letric și pe support magnetic (World, Access și Excel), actele juridice, documentele, datele și informațiile necesare în vederea elaborării și completării Cărții miniere, de a efectua măsurătorile topografice necesare pentru executarea hărților și a planurilor de situație și actualizarea periodică a cestora cu lucrările executate.

Nicolae Turdean, Președintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), numit de premierul Orban în urmă cu o lună, schimbă regulile în instituție, obiectivul său fiind o eficientizare a activității Agenției.

Este necesară o optimizare a elaborării și completării Cărții miniere, în sensul modificării instrucțiunilor tehnice privind conținutul cadru și modul de întocmire, se precizează într-un referat semnat de președintele ANRM.

Se dorește ca accesarea, prelucrarea, utilizarea și/sau transmiterea  documentelor să se facă în format electronic/digital atât în cadrul ANRM, cât și în afara instituției. Este necesarea crearea unor copii de siguranță (back-up), arhivarea doar pe format de hârtie având mai multe dezavantaje: spațiul necesar, personal suplimentar, încăperi cu dotări și mediu micro-climatic special etc, se subliniază în documentul menționat. Totodată, este necesară utilizarea datelor în software de cartografiere (GIS, ARcGIS), se precizează în referat.

Conducerea ANRM a transmis o adresă Direcției Generale Inspecție și Supraveghere Teritorială a Activităților Miniere și a Operațiunilor Petroliere cu solicitarea de aproba modificarea Instrucțiunilor tehnice ale Cărții miniere, aprobate prin Ordinul Președintelui ANRM 103/2002.

Nicolae Turdean a fost numit la șefia ANRM în urmă cu o lună. A ocupat mai multe funcții în ANRM, la Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor. A fost director general la Cupru Min între iulie 2015 și ianuarie 2018.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *