Unicul producător de apă grea din Europa – RAAN, în faliment

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Unicul producător de apă grea din Europa – RAAN, în faliment

Unicul producător de apă grea din România şi Europa,  Regia Autonomă pentru Activități Nucleare –RAAN a intrat oficial în faliment.Tribunalul Mehedinţi a dispus intrarea RAAN în faliment, ca urmare a respingerii planului de reorganizare în Adunarea Creditorilor. Din septembrie 2013, RAAN a fost în insolvenţă , administrator judiciar fiind casa de insolvenţă Tudor& Asociatii.

raan

Lichidator judiciar provizoriu a fost desemnată Euro Insol SPRL, condusă de Remus Borza, actual administrator judiciar al Hidroelectrica. Borza zice că va refuza această numire pe motiv că nu dorește să se ocupe de falimentul Regiei!

Tribunalul Mehedinți a fixat un termen maxim de zece zile de la pronunţare pentru predarea gestiunii către lichidatorul judiciar, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii. Totodată, tabelul definitiv al creanţelor şi lista acestora vor fi predate în 5 zile către lichidator. Instanţa a mai dispus sigilarea bunurilor din averea debitoarei şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni.

RAAN a fost producător de apă grea pentru producția de electricitate în reactoarele nucleare ale centralei de la Cernavodă, dar şi energie termică pentru reţeaua centralizată de termoficare a municipiului Drobeta-Turnu Severin.La momentul intrării în insolvenţă RAAN avea datorii de 1,2 miliarde de lei. În 1 noiembrie 2015, 1.525 de angajaţi ai RAAN au fost disponibilizaţi.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *