Unitatea 1 Cernavodă, resincronizată la SEN. Se oprește planificat Unitatea 2

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Unitatea 1 Cernavodă, resincronizată la SEN. Se oprește planificat Unitatea 2

SN Nuclearelectrica anunță că Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi resincronizată la Sistemul Energetic National în data de 5 mai 2017, ora 07:00, conform programului de oprire controlată.

Unitatea 1 a fost deconectată în mod controlat de la SEN în data de 2 mai 2017, ora 01:00 pentru efectuarea unor lucrări de mentenanță care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită. În perioada opririi controlate, au fost înlocuite componente aferente instalațiilor Unității 1, în conformitate cu graficul de activități programate, potrivit unui comunicat al SNN. Lucrarile au fost efectuate in condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Perioada deconectării controlate a Unității 1 de la SEN a fost corelată atât cu necesitatea realizării activităților programate de mentenanță a instalațiilor, cât și cu intrarea în oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă începând cu data de 6 mai 2017, pentru o perioadă estimată de 30 de zile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *