Unitatea 1 CNE Cernavodă, una dintre cele mai performante centrale din lume, împlinește 25 ani de operare. Președintele Johannis merge la aniversare

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Unitatea 1 CNE Cernavodă, una dintre cele mai performante centrale din lume, împlinește 25 ani de operare. Președintele Johannis merge la aniversare
  • Unitatea 1 se situează pe primul loc în lume raportat la factorul de capacitate de la punerea în funcțiune

Reactorul 1 de la Cernavodă împlinește 25 de ani de operare. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Johannis, va vizita Unitatea 1 CNE Cernavodă, joi, 7 octombrie, cu ocazia aniversării.

Societatea Națională Nuclearelectrica SA, prin centrala nuclearoelectrică de la Cernavodă, este în prezent una dintre cele mai performante centrale din lume, situându-se pe primul loc în lume raportat la factorul de capacitate de la punerea în funcțiune. De peste 25 ani, Nuclearelectrica generează energie curată la standarde de excelență și construiește un viitor durabil pentru generația de mâine.

Cu acest prilej, Președintele României va susține o alocuțiune alături de reprezentanții Nuclearelectrica și alți înalți demnitari. Ulterior, șeful statului va purta discutii cu reprezentanții SNN despre planurile de dezvoltare de noi capacități nucleare și rolul energiei nucleare în contextul tranziției energetice către o economie curată.

Vom celebra împreună 25 de ani de operare a Unității 1 CNE Cernavodă, rezultatele SN Nuclearelectrica, dar și planurile de viitor, proiectele de investiții, precum și misiunea și viziunea SNN de a oferi României noi surse de energie curată, fără emisii de CO2, rezilientă  și accesibilă, transmit reprezntanții Nuclearelectrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “Unitatea 1 CNE Cernavodă, una dintre cele mai performante centrale din lume, împlinește 25 ani de operare. Președintele Johannis merge la aniversare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *