Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată din 20 iunie

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată din 20 iunie

Consiliul de Administratie al SNN, intrunit in sedinta in data de 8 mai 2020, a decis intrarea in programul de oprire planificata a Unitatii 1 CNE Cernavoda incepand cu data de 20 iunie, pentru o perioada aproximativa de 42 de zile. Decizia a fost luata in baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unitatii 1, prrecizează compania ăntr-un comunicat.

In mod uzual, opririle planificate ale unitatilor nucleare se realizeaza alternativ, o data la doi ani pentru fiecare unitate, in perioada mai-iunie, dar in conditiile de pandemie la nivel international, similar altor centrale nucleare, oprirea planificata a Unitatii 1 de la Cernavoda s-a amanat, spun reprezentanții SNN.

În comunicat se reaminteste ca decizia amanarii opririi planificate a Unitatii 1 CNE Cernavoda a fost adoptata in data de 07.04.2020 de catre Consiliul de Administratie al SNN si a fost determinata de contextul actual al epidemiei de COVID-19 coroborat cu masurile aferente Planului de protectie a personalului pentru asigurarea continuitatii operarii si productiei, intrucat derularea unei opriri planificate reprezinta un proiect complex de investitie prin structura logistica, contractare si personal implicat. 

Amanarea si realizarea opririi planificate a Unitatii 1 CNE Cernavoda incepand cu data de 20 iunie 2020 nu afecteaza mentinerea nivelului inalt de securitate nucleara si eficienta in operare a centralei, productia desfasurandu-se la parametri normali.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.