Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi oprită 50 de zile în 2016

Publicat pe Categorii Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Unitatea 1 CNE Cernavodă va fi oprită 50 de zile în 2016

Consiliul de Administrație Nuclearelectrica a decis extinderea programului de oprire planificată a Unității1 CNE Cernavoda aferent anului 2016, la o durată aproximativă de 50 de zile față de perioada unei opriri planificate standard cu o durată aproximativă de 30 de zile, în perioada mai-iunie 2016, potrivit unui raport al companiei.

Centrala-Nucleara-Cernavoda

Opririle planificate se realizează alternativ, o dată la doi ani pentru fiecare unitate a CNE Cernavodă, în vederea realizăii de lucrări de mententanță preventive și/sau corectivă. Extinderea duratei opririi planificate a Unității 1 CNE Cernavodă din anul 2016 este generată de realizarea unor lucrări suplimentare de întreținere a generatorului de aburi, explică conducerea Nuclearelectrica.

Potrivit raportului transmis în atenția acționarilor, analizele aferente prelungirii opririi planificate au evidențiat avantaje de natură economică și tehnică materializate prin îmbunătățirea eficienței ciclului termic ce are drept rezultat creșterea producției cu circa 1.5-2% față de nivelul prognozat în lipsa efectuarii acestei lucrari. Aceleași analize au indicat că momentul optim de realizare a acestei lucrări la Unitatea 1 este în cadrul opririi planificate din 2016, se precizează în document.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *