Unitatea 2 CNE Cernavodă rămâne oprită pentru remedierea unor probleme punctuale la sistemul electric

Publicat pe Categorii Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Unitatea 2 CNE Cernavodă rămâne oprită pentru remedierea unor probleme punctuale la sistemul electric

Unitatea 2 CNE Cernavodă nu îți reia activitatea pe 13 iunie după ce a fost oprită planificat în data de 9 mai. SN Nuclearelectrica anunţă extinderea duratei programului de oprire planificată a Unității 2 CNE Cernavodă, programată pentru resincronizare la Sistemului Energetic Național în data de 13 iunie 2021, în scopul remedierii unor probleme punctuale la sistemul electric, în partea clasică a centralei.

Problemele punctuale au fost identificate cu ocazia testelor pentru resincronizarea la Sistemul Energetic Național, după perioada de oprire planificatp începută în data de 9 mai 2021 și se află în prezent în analiză și remediere, potrivit unui comunicat al SNN, în care se precizează că se va reveni cu informații privind resincronizarea la SEN a Unității 2 CNE Cernavodă, după finalizarea lucrărilor de remediere.

Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare, precizează SNN. În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe: programul de mentenanță preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări. Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă si cu respectarea tuturor masurilor de protectie impotriva COVID 19.

În comunicat se specifică că lucrările nu impactează securitatea nucleară, personalul sau populația, acestea realizându-se cu respectarea procedurilor specifice centralei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *