Unitatea 2 a CNE Cernavodă, resincronizată la SEN

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic Unitatea 2 a CNE Cernavodă, resincronizată la SEN

Societatea Națională Nuclearelectrica anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost resincronizată la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 10 decembrie 2017, urmând să atingă puterea nominală în aceeași zi.

Reactorul a fost oprit controlat și deconectat de la SEN în seara zilei de 07.12.2017 pentru efectuarea unor lucrări preventive de verificare, control și intervenții punctuale, asupra unei serii de sisteme, în scopul îmbunătățirii fiabilității acestora în perioada de iarnă: sistemul de excitație a generatorului electric, calibrari, înlocuire kit-uri calificate la mediu, sistemul mecanic al mașinii de încărcat-descărcat combustibil. Conform programului de testare a fiabilității echipamentelor anunțat în data de 06.12.2017, la sistemele menționate anterior, suplimentar, s-au realizat pe timpul opririi lucrări de remediere a sistemului de by-pass aferent turbinei, partea clasică a centralei.

SNN informează că în conformitate cu normele de securitate nucleară și procedurile centralei, astfel de intervenții se pot efectua numai cu reactorul în stare oprită. Activitățile mai sus menționate au fost realizate în perioada opririi în condiții de securitate nucleară, siguranța personalului de exploatare, populaţiei și mediului încojurător.

În calitate de operator al unităților nucleare de la Cernavodă, SN Nuclearelectrica își rezervă dreptul de a-și efectua lucrările preventive de testare, control și remediere în strictă conformitate cu standardele de securitate nucleară și programele de mententanță preventivă, comunicate ca atare către CNCAN.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *