Văduva renunță la șefia Transgaz. Sterian – numit director general interimar

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Văduva renunță la șefia Transgaz. Sterian – numit director general interimar

Înainte cu 3 săptămâni de încetarea mandatului, Petre Ion Văduva a decis să renunțe la funcţia de director general al Transgaz  invocând motive personale, însă va continua mandatul de administrator neexecutiv. Ion Sterian, Președintele Consiliului de Administrație, a fost numit director general interimar, se precizează într-un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Aceeși situație a fost și la Transelectrica: Ion Toni Teau şi-a dat demisia cu  câteva luni înainte de expirarea mandatului, invocând motive personale. Ambele companii sunt în subordinea Ministerului Economiei.

„În şedinţa din data de 16.05.2017, Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz SA a luat act de declaraţia de renunţare la calitatea de director general a domnului Petre Ion Văduva, calitate care ar fi încetat de drept la data de 3.06.2017. Domnul Petre Ion Văduva a renunţat la calitatea de director general al SNTGN Transgaz SA din motive personale dar continuă mandatul de administrator neexecutiv conform Hotărârii AGOA nr. 1/27.04.2017. Până la finalizarea procedurii de selecţie conform OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Administraţie al SNTGN Transgaz SA a numit în funcţia de director general interimar pe domnul Ion Sterian”, se menționează în comunicat.

Transgaz Mediaş a comunicat un profit net de 320,13 milioane de lei în primul trimestru din acest an, în creştere cu 86% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului trimestrial al companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.