Verchere, OMV Petrom: Economia de energie înseamnă mici ajustări în comportament şi investiţii mici în aparate mai eficiente

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Verchere, OMV Petrom: Economia de energie înseamnă mici ajustări în comportament şi investiţii mici în aparate mai eficiente
  • Christina Verchere: Renovarea școlilor are o relevanță educațională extraordinară pentru tânăra generație

Economia de energie nu înseamnă privare, ci conştientizare, informare şi dorinţa de a face mici ajustări în comportamentele din casele noastre şi de investiţii mici în aparate mai eficiente”, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, la Forumul România Eficientă, subliniind că necesitatea de eficienţă energetică este mai pronunţată acum decât oricând.

„Vreau să evidenţiez îmbunătăţirile din ultimii trei ani în ceea ce priveşte cultura eficienţei energetice şi a renovării şcolilor publice de pe teritoriul României. Mesajul nostru consistent a fost de la început că economisirea energiei este un mod direct de a proteja mediul înconjurător şi de a reduce facturile la energie. Atât pentru gospodării, cât şi pentru companii, faptul de a şti cum să economisească energie într-un fel inteligent a devenit un instrument pentru a creşte viabilitatea economică şi pentru a ajuta eforturile ţării de a trece la o economie cu emisii reduse”, a afirmat Verchere.

O direcție foarte importantă pentru eficienţa energetică este reprezentată de investiţiile în renovarea caselor, a clădirilor publice, a spaţiilor comerciale.”La România Eficientă, conceptul este că şcolile publice reprezintă cel mai bun loc de a începe eficientizarea, deoarece renovarea majoră a şcolilor duce la economisirea unei cantităţi masive de energie, precum şi la crearea unui mediu la confortabil de a învăţa, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. De asemenea, are impact şi asupra tinerei generaţii, de care depinde succesul procesului de tranziţie energetică”, a mai spus reprezentanta OMV Petrom la Forumul România Eficientă.

Christina Verchere: Renovarea școlilor are o relevanță educațională extraordinară pentru tânăra generație

Renovarea majoră a şcolilor duce la economisirea unei cantităţi masive de energie, precum şi la crearea unui mediu mai confortabil și mai sănătos atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. De asemenea, renovarea școlilor la standard nZEB reduce emisiile de carbon ale clădirilor, creând în același timp spații mult mai bine adaptate la contextul actual. Și, la fel de important e că renovarea școlilor are o relevanță educațională extraordinară pentru tânăra generație, de care depinde însuși succesul tranziției noastre energetice, a afirmat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, într-un mesaj transmis în cadrul Forumului România Eficientă.

„La România Eficientă, convingerea fundamentală este că şcolile publice reprezintă cel mai bun loc de plecare, deoarece renovarea majoră a şcolilor duce la economisirea unei cantităţi masive de energie, precum şi la crearea unui mediu mai confortabil și mai sănătos atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. De asemenea, renovarea școlilor la standard nZEB reduce emisiile de carbon ale clădirilor, creând în același timp spații mult mai bine adaptate la contextul actual. Și, la fel de important e că renovarea școlilor are o relevanță educațională extraordinară pentru tânăra generație, de care depinde însuși succesul tranziției noastre energetice”, a spus Christina Verchere.

După renovarea liceului Elie Radu din Ploiești, România Eficientă se îndreaptă acum spre ultimele etape de renovare a unei școli mai mari din Băicoi, județul Prahova, a punctat CEO-ul OMV Petrom, sponsorul oficial al programului România Eficientă, derulat de Energy Policy Group (EPG).

„Au început deja pregătirile pentru lucrările din Ovidiu, în județul Constanța, cu un proiect inovator de extindere și renovare a principalei grădinițe din localitate. În calitate de sponsor principal al proiectului România Eficientă, ne dorim ca succesul proiectelor individuale de renovare a școlilor să fie multiplicat cât mai mult posibil în întreaga țară. Faptul că acest concept nZEB a fost pus la dispoziția unor municipalități, care au decis să solicite în mod independent finanțare prin PNRR, este o evoluție foarte binevenită. La fel de important este că și alte companii private s-au alăturat pentru a cofinanța sau pentru a adăuga know-how la proiecte. România Eficientă a devenit, fără îndoială, un centru reputat de expertiză și planificare pentru renovarea școlilor, care continuă să atragă sponsori corporativi și experți. Și aceasta este exact evoluția care ne așteptam să se producă”, a spus Christina Verchere.

Cea de-a patra ediție a conferinței internaționale România Eficientă Forum, care a avut loc astăzi, s-a derulat sub tema „The Role of Buildings to REPowerEU”. Conferința din acest an a avut loc pe fondul crizei actuale a prețurilor la energie, subliniind nevoia urgentă de a realiza un stoc de clădiri mai eficient și mai decarbonat. Discuția va explora importanța eficienței energetice în atingerea obiectivelor inițiativei „Fit for 55” și a planului REPowerEU. Evenimentul a reunit experți, autorități publice și profesioniști din industrie pentru a discuta despre oportunitățile și pentru a aborda provocările eficienței energetice în clădirile din România și din regiune.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *