Veste bună pentru bucureșteni. Rețeaua de termoficare a Capitalei, reabilitată cu bani europeni! Contract de 1,6 miliarde lei

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Veste bună pentru bucureșteni. Rețeaua de termoficare a Capitalei, reabilitată cu bani europeni! Contract de 1,6 miliarde lei

Începe reabilitarea sistemului de termoficare a Municipiului București. Astăzi, la Primăria Capitalei, s-a semnat  contractul de finanțare, cu fonduri europene..

Sursă foto: PiataPresei.ro 

Primarul Nicușor Dan a declarat: “Semnăm astăzi, Primăria Capitalei cu Ministerul Fondurilor Europene, contractul de finanțare pentru 210 km, rețea principală din rețeaua de termoficare din 954km pe care rețeaua îi are, adică 23%. Este evidentă problema la care această finanțare răspunde. Din 2016 până în 2020 numărul de avarii, în rețeaua de termoficare, au crescut de la 420 la 1300. Pierderea pe eficiența pe energie termică a crescut cu 5%, de asemenea, a crescut considerabil cantitatea de apă care trebuie introdusă în rețea. Prin această finanțare și prin lucrările pe care le vom demara de îndată ce vremea ne va permite și după ce vor fi finalizate procedurile de achiziție, o să avem trei mari îmbunătățiri: a căldurii și a apei calde pentru bucureșteni, reducerea pierderilor care se va duce într-o reducere a subvenției pe care municipalitatea o plătește în fiecare an și o scădere a poluării atmosferice pe care această ineficiență o generează”.

Contractul este în valoare de 1,6 miliarde lei, din care 1,3 miliarde lei finanțare nerambursabilă.

Premierul Ludovic Orban a precizat: “Este doar un prim pas, pentru că este nevoie de investiții majore pentru a crește randamentul sistemului de termoficare din Municipiul București. La ora actuală, producerea energiei termice se face în centrale cu randamente de aproximativ 50%, dacă nu și mai puțin. Iar pierderile pe rețeaua principală și pe rețelele secundare sunt uriașe. De asemenea, există pierderi în cadrul clădirilor, pierderi prin pereți, prin ferestre, care duc randamentul sistemului de producere și furnizare a energiei termice la o cifră care face extrem de ineficientă exploatarea acestui sistem de termoficare publică. Vom continua să sprijinim Primăria Capitalei în toate celelalte proiecte legate de creșterea eficienței, creșterea randamentului în funcționarea sistemului de alimentare cu căldură și cu apă caldă a bucureștenilor.

Săptămâna viitoare, deja am discutat cu domnul primar general, vom avea o întâlnire la Ministerul Economiei, unde vom discuta planurile de investiție legate de ELCEN, astfel încât, într-o perioadă de timp rezonabilă, să fie efectuate investiții importante, care să crească randamentul în producerea energiei termice și electrice, în sistem de cogenerale, utilizând sisteme moderne, care să asigure randamente comparabile cu randamentele la producerea din alte țări europene.

De asemenea, vom căuta să identificăm resurse financiare suplimentare, pentru a putea sprijinii continuarea proiectului de reabilitare a rețelei de termoficare din București și, de asemenea, pot să vă anunț că am prevăzut în cadrul programelor finanțate din fonduri europene de creștere a eficienței energetice, sume importante pentru ceea ce este cunoscut ca izolare termică a clădirilor, astfel încât să reducem pierderile din clădiri și să creștem per ansamblu randamentul sistemului energetic”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Veste bună pentru bucureșteni. Rețeaua de termoficare a Capitalei, reabilitată cu bani europeni! Contract de 1,6 miliarde lei”

  1. MORTII VOSTRI, ORBANE SABOTEUR INDUBITABIL .PE CINE ABURITI BESTII TRADATOARE …!?? CU BANI EUROPENI SE PUTEA BINE MERCI REABILITA DE ANI DE ZILE…!! TE-AI PUS CONTRA CA SA FACCA GUVERNUL LIGHIOANEI ANTIROMANESTI IOHANNESCIENE.NEMTALAUL PRIN GUVERNUL LOAZELOR GALBENE…!!?!!!??!!
    ASTA CA SA VA CLOCOTEASCA CAMPANIA PENTRU PARLAMENTARE !!!?? FLEGMA PE VOI ,SABOTAJ ESTE SI INCA DOVEDIT…!!
    DOAR RETARZII,INVOLUATII,INTERLOPII SI AI VOSTRI …SA VA VOTEZE, MORTII VOSTRI CU NICUSOR =MUCI. AL VOSTRU…!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *