Copreședintele ALDE Giurgiu Toma Petcu, propus ministrul Energiei. De profesie inginer constructor, susține că este “bun coordonator și organizator”

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica Copreședintele ALDE Giurgiu Toma Petcu, propus ministrul Energiei. De profesie inginer constructor, susține că este “bun coordonator și organizator”

Petcu, afirmație în CV: Pot asigura managementul oricărui compartiment din cadrul unei companii, cu excepția celui economic

Premierul desemnat Sorin Grindeanu are echipă de miniștri. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat ce miniștri vor face parte din noul Guvern, aceștia urmând să fie audiați mâine, 4 ianuarie, în comisiile parlamentare. Tot maine va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare și votul de învestitură al Guvernului. Șeful Executivului vrea ca mâine seară să aibă loc prima a Guvernului.

toma-petcu

Sursa foto: pagina de facebook a viitorului ministru al Energiei

Toma-Florin Petcu (38 de ani), copreședinte ALDE filiala Giurgiu, este nominalizat pentru funcția de ministru al Energiei. Acesta a fost preferat în locul deputatului Andrei Gerea care a mai fost ministrul la Energie în guvernarea USL.

De profesie inginer constructor, Petcu a fost preşedintele Agentiei Naționale pentru Protecția Mediului, în perioada decembrie 2015 – mai 2016. Este co-preşedintele ALDE, organizaţia judeţeană Giurgiu, din 2015 până în prezent, şi vicepreședinte al Biroului Permanent Național ALDE.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, viitorul ministru al Energiei susține că are „Competenţe şi aptitudini organizatorice: Bun coordonator, calitate dobîndită prin funcţiile deţinute şi bun organizator, calitate dobîndită prin anumite funcţii administrative si politice deţinute (secretar general, vicepreşedinte, etc.)”.

Pot asigura managementul oricărui compartiment din cadrul unei companii, cu excepția celui economic, precizează Petcu în propriul CV.

Pe viitorul ministrul al Energiei îl așteaptă teme grele, lăsate moștenire de echipa Grigorescu, printre care: situația explozivă a companiilor din minerit, a CNU, problemele reclamate de producătorii din sectorul regenerabilelor, proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, insolvenţa Electrocentrale Bucureşti și multe altele.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *