VIDEO Conferința InvesTenergy. Gina CRUCERU, Director KMG International: Este foarte important în sectorul energetic să punem oamenii din energie în lumină. Noile generatii își doresc să crească sustenabil, să aibă o contribuție sustenabilă la energie

Publicat pe Categorii Actual, Business, Esential, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Conferința InvesTenergy. Gina CRUCERU, Director KMG International: Este foarte important în sectorul energetic să punem oamenii din energie în lumină. Noile generatii își doresc să crească sustenabil, să aibă o contribuție sustenabilă la energie

Este foarte important în sectorul energetic să punem oamenii din energie în lumină pentru că la sfârșitul zilei ei sunt cei care ating rezultatele organizațiilor, a declarat Gina CRUCERU, Director Resurse Umane, KMG International, la Conferința anuală InvesTenergy cu tema „Împreună să punem energia în lumină. Fii parte din soluție!”

În acelați timp, exisă probleme în zona atragerii oamenilor. Suntem preocupați cum să aducem soluții noi pentru a rezolva problemele în ce privește personalul. Generațiile tinere aleg din ce în ce mai puțin să urmeze studiile în zone tehnice. Noi, la Rompetrol, am identificat soluții. Avem peste 200 de specializări în cadrul organizației. Dificultatea este diferită în atragerea pe diferite zone. De exemplu, avem o problemă în a identifica oameni calificați ca operatori de teren pentru rafinăriile Petromidia și Vega. Cauzele deficitului de personal sunt interesul scăzut pentru chimie industrială și rata de promovabiliatate la bacalureat, a prezentat Cruceru.

KMG International investește de peste 20 de ani în programe care sprijină tinerii. Anul acesta, de exemplu, programul de internship care se numește Pregătim pentru carieră a împlinit 20 de ani. Prin acest program s-a reușit atragerea a peste 1500 de tineri, care au devenit o pepinieră de talente tinere. Sute dintre aceștia au rămas în organizație, au crescut frumos, de la interni la ingineri, manageri si chiar directori de zone esențiale din organizație.

Faptul că alegem să investim în tânăra generație ne ajută pentru că avem profesioniști care pleacă la pensie și trebuie să îi înlocuim. Am observat interesul față de acest domeniu, la care și noi contribuim cu 50%. În școală, tinerii nu învață ce înseamnă meseria de petrolist sau inginer, îi aducem să vadă rafinariile, terminalul, cum lucrează inginerii, ca să poata să se vadă în meseria asta în următorii 10-20 de ani, a mai spus directorul de resurse umane a KMGI.

În ultimii 5 ani, compania a investit un milion de dolari în venituri, evenimente pentru tineri și burse. Ne dorim ca tinerii noștri angajați să fie oameni cu energie, cu dorință de implicare. Ce am remarcat, că noile generatii își doresc să crească sustenabil, să aibă o contribuție sustenabilă la energie, a subliniat Gina Cruceru.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *