VIDEO Emilian MATEESCU – premiat pentru întreaga carieră. “Astăzi, activez în cadrul întreprinderii unde m-am angajat în 1972 – în ELCEN”. Profesionist energetician, știe să construiască o centrală termoelectrică și cunoaște temeinic sistemul centralizat de încălzire

Publicat pe Categorii Business, Esential, Exclusiv, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Emilian MATEESCU – premiat pentru întreaga carieră. “Astăzi, activez în cadrul întreprinderii unde m-am angajat în 1972 – în ELCEN”. Profesionist energetician, știe să construiască o centrală termoelectrică și cunoaște temeinic sistemul centralizat de încălzire

Emilian Mateescu este exponentul generației de profesioniști energeticieni care știu să construiască o centrală termoelectrică, care cunosc în detaliu instalațiile și care știu cum să gestioneze diverse situații. România se confruntă în prezent cu un minus imposibil de acoperit: absența specialiștilor energeticieni. Emilian Mateescu cunoaște temeinic sistemul centralizat de încălzire din România, fiind considerat un expert în breasă, care s-a confruntat deseori cu provocările acestei industrii.

Adrian Tudora, Director General Adjunct ELCEN l-a prezentat și premiat, la Gala InvesTenergy dedicată Specialilștilor, pe Emilian Mateescu pentru întreaga carieră, profesionalism, dedicare și performanță.

“Am onoarea să premiez astăzi un om deosebit, care pot spune că mi-a fost ca un părinte, sprijindu-mă de-a lungul carierei mele în cadrul companiei în care activez, și anume ELCEN. Realizările și angajamentul față de această activitate ale domnisei sale au fost inspirația noastră. Ați demonstrat un nivel înalt de profesionalism și dedicare și pentru asta vă suntem profund recunoscători. Sunteți un exemplu remarcabil pentru toți cei din comuniattea noastră și suntem mândri să vă avem alături de noi”, a spus Adrian Tudora referindu-se la Emilian Mateescu, de profesie inginer energetician, cu o experiență de peste 50 de ani în domeniu.

Vă invităm să vizionați momentul de premiere. Felicitări, Domnule Emilian Mateescu! Respect și prețuire!

Model real de implicare, cu excelente competențe organizatorice și manageriale, cu o etică profesională și onestitate remarcabile, Emilian Mateescu și-a început cariera în 1972, ca inginer stagiar, la CET București Vest, coordonând în cea mai mare parte a timpului activitatea societății în calitate de director tehnic și împărtășind din experiența sa vastă informații și sprijin valoros într-un domeniu cu impact economic și social major: producerea de energie electrică și termică. În prezent, Emilian Mateescu ocupă funcția de consilier în cadrul companiei.

Emil Mateescu: “Astăzi, activez în cadrul întreprinderii unde m-am angajat în 1972, ;i anume ELCEN. Am îndeplinit toate funcțiile dintr-o întreprindere pe care le poate îndeplini un inginer. De la inginer de serviciu până la director general. Am participat la punerea în funcțiune a 3 termocentrale: Vest, Progresu și Giurgiu, pe lângă celelate 3 – Grozăvești, Sud și 23 August, care erau în funcțiune în 1972.

Din 1995 până în 1980 am îndeplinit funcția de consilier ai miniștrilor Avram și Fluture…. Ca atare, în toată perioada am fost un servitor, pe care am încercat să îl ridic la rangul de desăvârșit. Nu cred că am reușit întotdeauna. As dori să ne considerăm – toți – servitori și să ne servim semenii lor, societatea, țara. Cu cât numărul de serrvitori va crește, cu atât cei care beneficiază de serviciile lor vor fi mai mulțumiți în așa fel încât, la rândul lor, vor transmite serviciile către alții. Astfel, cei care stau cu mâna întinsă vor fi din ce în ce mai puțini”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *