VIDEO Gala InvesTenergy dedicată specialiștilor în energie. Dl Prof. Univ. Emerit Dr.Ing.Nicolae GOLOVANOV – premiat pentru întreaga activitate și rezultatele deosebite obținute de-a lungul vastei cariere profesionale

Publicat pe Categorii Actual, Business, Esential, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Gala InvesTenergy dedicată specialiștilor în energie. Dl Prof. Univ. Emerit Dr.Ing.Nicolae GOLOVANOV – premiat pentru întreaga activitate și rezultatele deosebite obținute de-a lungul vastei cariere profesionale

La Gala InvesTenergy am pus Oamenii din energie în lumină, am premiat specialiști din sectorul energetic, cu respect și prețuire.

Dl Gheorghe Ștefan, Director General Executiv, Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei a prezentat și premiat un specialist de elită, pentru întreaga activitate și rezultatele deosebite obținute de-a lungul vastei cariere profesionale. Recunoaștere și prețuire pentru Domnul Prof. Univ. Emerit Dr.Ing.Nicolae Golovanov pentru o viață întreagă dedicată învățământului universitar energetic. Domnia sa este model de profesionalism, recunoscut în țară și în străinătate.

Vă invităm să vizionați momentul de premiere. Felicitări Domnule Prof. Univ. Emerit Dr.Ing.Nicolae Golovanov!


Dl Profesor Golovanov și-a început activitatea didactică ca asistent la Catedra de Centrale Electrice, iar în cei aproape 60 de ani de învățământ superior a parcurs toate etapele carierei didactice până la cea de profesor la Catedra de Sisteme Electroenergetice și la Catedra UNESCO a Universității Politehnica din Bucureşti, activitatea sa fiindu-i recunoscută prin titlul de profesor emerit acordat de UPB.
 
Specialist recunoscut în domeniul de vârf al Tehnicii Tensiunilor Înalte, s-a implicat activ în proiectarea și crearea  la UPB a laboratorului de Tehnica Tensiunilor Înalte (TTI), considerat a fi unul din cele mai performante din țară și din Europa de sud-est. Cu specializări în Germania, Japonia, Iran, specialist de elită în domeniile utilizării eficiente a energiei electrice, piețelor de energie electrică, surselor regenerabile de energie electrică și calităţii energiei electrice, este autor sau coautor a peste 35 de cărţi sau tratate .
 
În anul 1995 a obţinut premiul „Constantin Budeanu” al Academiei Române pentru lucrarea
„ Poluarea cu armo­nici a sistemelor electroenergetice funcţionând în regim permanent simetric”, iar în anul 2000, lucrarea „Electrotemie şi Electrotenologii”, al cărui prim autor este, a fost premiată de Academia Română.
 
Personalitate eminentă a învățământului politehnic și creator de școală energetică, domnul profesor  este membru titular al Academiei de Științe Tehnice din România-  ASTR și președintele Secției Electrotehnică și Energetică. Colaborator apropiat al insitutelor de învățământ superior din Republica Moldova, a predat câțiva ani în limba română la Universitatea Tehnică a Republicii Moldova, pentru care a scris și o serie de tratate, activitatea sa fiind apreciată în mod sepecial și încununtă cu titlul de „Doctor Honoris Causa ” al Universității Tehnice din Republica Moldova și cu „titlul de onoare” al Universității Agrare de Stat Agricole din Moldova.
 
Cu peste 100 lucrări ştiinţifice publicate în reviste de specialitate naționale și internaționale, este
o prezenţă activă la cele mai importante evenimente tehnice și ştiinţifice din țară și din străinătate, fiind în același timp organizator și coorganizator al unor evenimente de anvergură din cadrul CNR-CME, al unor sesiuni speciale ale „Forumului Regional pentru Europa de Sud-Est FOREN” și al „Zilelor Academiei de Științe Tehnice din România”.
 
În prezent domnul profesor Nicolae Golovanov conduce patru contracte de cercetare ştiinţifică, derulate în cadrul programelor CEEX şi Parteneriate desfăşoară o amplă activitate de consultanţă în cadrul organismelor de specialitate din domeniul energie, este consilier al Asociației CNR-CME și desfăsoară o intensă activitate de cercetare în cadrul unor importante contracte ştiinţifice din ţără şi din străinatate. A fost membru al CS 62 CIGRE, este membru al Comitetului Tehnic 175, “Electrostatică“  al  ASRO.
 
Este profesor îndrăgit  și  conducător de doctorat pentru 35 de doctoranzi din ţară şi din străinătate (Elveţia, Grecia) de care s-a apropiat mult sufletește și deseori spune deseori  „Viața mea este școala” (Prezentare realizată cu sprijinul Dnei Elena Ratcu, Consilier CNR-CME).

Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Un comentariu la “VIDEO Gala InvesTenergy dedicată specialiștilor în energie. Dl Prof. Univ. Emerit Dr.Ing.Nicolae GOLOVANOV – premiat pentru întreaga activitate și rezultatele deosebite obținute de-a lungul vastei cariere profesionale”

  1. Un mare energetician, un bun exemplu de urmat, care s-a remarcat printr-o bogată activitate didactică şi de cercetare în domeniul energeticii, încă de la începuturile acesteia, care i-a adus un prestigiu ştiinţific, prin lucrările și tratatele scrise de-a lungul activității, recunoscut de întreaga comunitate academică și profesională, din ţară şi nu numai.
    Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *