VIDEO Gala InvesTenergy dedicată Specialiștilor. Transelectrică a pus în lumină pe Mircea ANTON, Manager Piața de Echilibrare – 18 ani de activitate în Dispecerul Energetic Național

Publicat pe Categorii Esential, Exclusiv, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Gala InvesTenergy dedicată Specialiștilor. Transelectrică a pus în lumină pe Mircea ANTON, Manager Piața de Echilibrare – 18 ani de activitate în Dispecerul Energetic Național

“Energia reprezintă sistemul neuronal al economiei. Locul în care își desfășoară activitatea Specialistul pe care îl punem în lumină este Dispecerul Energetic Național. Putem spune că reprezintă creierul sistemului energetic”,  a spus Dl Prof. Dr. Ing. Horia NECULA – Prorector, UNST Politehnica București referindu-se la Dl Mircea ANTON, Manager Piața de Echilibrare, Dispecerul Energetic Național.

“Nu putem premia, evident, decât un absolvent al Politehnica București, Facultatea Energetică, specializarea Electroenergetică. Dl Mircea Anton are o activitate de 18 ani în cadrul DEN. Este un coleg apreciat în Transelectrica atât pentru calitățile umane, cât și pentru cele profesionale”, a punctat Dl Necula.

Dl Mircea ANTON, Manager Piața de Echilibrare, Dispecerul Energetic Național, a fost premiat – la Gala InvesTenergy dedicată Specialiștilor  – pentru profesionalism, dedicare și performanță.

Vă invităm să vizionați momentul de premiere. Felicitări, Dle Mircea Anton! Respect și prețuire!

Dl Mircea Anton este Manager al Departamentului Operator Piață de Echilibrare și unul dintre specialiștii cu vastă expertiză în domeniul operării Pieței de Echilibrare, dezvoltarea platformelor informatice și în crearea de aplicații pentru managementul datelor.

Activitatea lui se bazează pe realizări importante atât pentru sistemul energetic national, cât și pentru cel european. Astfel, în anul 2014, acesta a fost unul dintre specialiștii-cheie implicați în realizarea cuplării regionale pentru tranzacționarea de energie electrică pe orizontul zilnic prin proiectul 4MMC (România, Ungaria, Slovacia și Cehia). A participat activ, în toate proiectele intermediare ce au urmat până la cuplarea europeană a Pieței pentru Ziua Următoare de tranzactionare a energiei electrice, implicându-se și în proiecte europene precum SIDC – Single Intra-Day Coupling de introducere a tranzacționării trans-zonale pan-europene pe orizontul intrazilnic, platformele europene comune de produse de echilibrare.

Prin activitatea desfășurată în cadrul Dispecerului Energetic Național, dl Mircea Anton este un specialist de anvergură și un coleg extrem de apreciat prin calitățile umane deosebite pe care le împărtășește celor din jur.

Miruna Dăscălescu, Șef Departament Comunicare Transelectrica, a preluat premiul pentru Dl Mircea Anton.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *