VIDEO Kristian Ruby, Eurelectric, despre Responsabilitate la Conferința anuală InvesTenergy. Sunt cele trei probleme esenţiale carora le dedicăm timp: decarbonare, electrificare şi o tranziţie energetică corectă pentru toţi

Publicat pe Categorii Actual, Esential, Exclusiv, Semnal
Prima Pagina Actual Esential VIDEO Kristian Ruby, Eurelectric, despre Responsabilitate la Conferința anuală InvesTenergy. Sunt cele trei probleme esenţiale carora le dedicăm timp: decarbonare, electrificare şi o tranziţie energetică corectă pentru toţi

Suntem foarte fericiţi că factorii decidenţi de la Bruxelles ne-au ascultat şi au făcut o prioritate din a crea cadrul pentru ca tranziţia energetică să se producă

Kristian Ruby, Eurelectric

Energia produsă în mod responsabil – cred că este un titlu sensibil pentru vremurile cu care ne confruntăm în momentul de față ca sector al energiei, spune Kristian Ruby, Secretar General Eurelectric – Uniunea Industriei Energetice Europene.

La invitația publicației InvesTenergy, Kristian Ruby, Secretar General Eurelectric – Uniunea Industriei Energetice Europene, a transmis un mesaj celor peste 150 de participanți la Conferința anuală InvesTenergy, cu tema „Energie cu responsabilitate”, organizată sub patronajul ANRE, în data de 7 octombrie 2019.

A fi responsabil vine din capacitatea de a putea răspunde şi cred că asta se aplică şi la noi atunci când vine vorba de mari provocări globale, precum schimbările climatice. Dar, de asemenea, se aplică la un nivel mai concret, atunci când ne administrăm sistemele în care avem nevoie din ce în ce mai mult de energie din surse regenerabile, într-o lume cu mai mulţi consumatori activi, mai multă electrificare, pentru a putea răspunde în orice moment situaţiilor neprevăzute din sisteme.

Video Kristian Ruby, Secretar General Eurelectric:

În mesajul său transmis la Conferința anuală InvesTenergy, reprezentantul Eurelectrica a transmis câteva mesaje și reflecții care exprimă viziunea de la Bruxelles:

Practic, energia produsă în mod responsabil este o bună modalitate pentru a încadra provocările şi noi, la Eurelectric, ne gândim la trei priorități atunci când vine vorba de energia produsă în mod responsabil. În primul rând este nevoie să electrificăm. O cerinţă esenţială, dacă vrem să progresăm cu tranziţia energetică şi cu decarbonarea, este să introducem maşinile electrice, să facem gradual trecerea către încălzirea electrică şi să introducem energia curată în procesele industriale. Este nevoie, de asemenea, să decarbonăm sistemul şi trebuie să introducem mai multă energie din surse regenerabile, trebuie să continuăm să ne bazăm pe sistemele noastre producătoare de mai puţin carbon şi apoi trebuie să vedem cum administrăm un astfel de sistem care are mai multă energie produsă din surse regenerabile şi are surse mai variate de energie.

Ultimul, dar nu cel mai puţin important mesaj: trebuie să fim responsabili atunci când este vorba de efectele de ordin social, de a face toate aceste schimbări odată. Cunoaştem că unele ţări produc tehnologii pentru producerea de energie curată, ştim că schimbările în uzinele de carbon vor provoca multă schimbări la nivel social şi suntem conştienţi că industria mineritului se va schimba la nivelul întregii Europe. Cum vom aborda toate aceste probleme? Cum putem fi responsabili într-un mod social, să acţionăm şi să răspundem la aceste noi provocări pe care le aduce tranziţia energetică?

Aceasta este o întrebare pe care trebuie s-o abordăm atât la nivel politic, cât şi la nivelul sectorului energetic. Suntem foarte fericiţi că factorii decidenţi de la Bruxelles ne-au ascultat şi au făcut o prioritate din a crea cadrul pentru ca tranziţia energetică să se producă, ceea ce arată că este nevoie de bani pentru regiuni şi țări care au avut un punct de plecare diferit şi care au nevoie de ajutor financiar şi pentru abordarea efectelor sociale.

Deci, atunci când vine vorba de a acţiona responsabil când discutăm despre energie, acestea sunt cele trei probleme esenţiale carora le dedicăm timp la Eurelectric: decarbonare, electrificare şi o tranziţie energetică corectă pentru toţi.

Credem că acesta este un bun punct de plecare pentru munca noastră viitoare şi abia aşteptăm să ne implicăm alături de voi, colegii noştri din România şi cu instituţiile europene în producerea acestei tranziţii energetice!

Eurelectric – Uniunea Industriei Energetice, cu sediul la Bruxelles, este principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice. Eurelectric reprezintă interesele comune ale industriei de energie electrică la nivel paneuropean, având misiunea de a contribui la dezvoltarea și competitivitatea acesteia, furnizând o reprezentare eficientă în domeniul relațiilor publice și promovând rolul unui mix energetic cu emisii reduse de carbon în dezvoltarea societății europene. IRE este singurul partener din România ce face parte din Eurelectric, fiind cea mai veche organizaţie din domeniul energiei din România (înființată în 1926).


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *