VIDEO Președintele Iohannis a vorbit despre creșterea prețurilor la energie la aniversarea Unităţii 1 Cernavodă

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara
Prima Pagina Actual Flux energetic VIDEO Președintele Iohannis a vorbit despre creșterea prețurilor la energie la aniversarea Unităţii 1 Cernavodă
  • Șeful statului a felicitat specialiștii care  și-au adus contribuția, de-a lungul celor 25 de ani, la operarea în condiții de fiabilitate și maximă siguranță a uneia dintre cele mai performante centrale de acest tip din lume

Soluțiile aflate în acest moment pe masa deciziilor trebuie să fie corect fundamentate și echilibrate, astfel încât situația actuală din energie să nu devină o povară insurmontabilă pentru diverse categorii sociale, pentru firmele din industrie sau pentru economie, în general,  a declarat  Președintele României, Klaus Iohannis, la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

Șeful statului a atras atenția autorităților cu atribuții în domeniu că sunt în continuare necesare soluții cu caracter durabil, care să abordeze problema creșterii prețurilor pe termen lung, pentru a nu genera alte probleme mai serioase sau mai costisitoare.

Din păcate, în această perioadă ne confruntăm, alături de celelalte state ale Uniunii Europene, cu o creștere accelerată a prețurilor energiei. De altfel, această problemă urmează să fie discutată la nivelul Consiliului European la care voi participa la sfârșitul acestei luni. Vă spun de pe-acum că voi solicita o intervenție coordonată, convergentă, la nivelul Uniunii, pentru adoptarea de măsuri active, întrucât scumpirea energiei va fi resimțită de toate economiile europene, cu implicații profunde pentru nivelul de trai al cetățenilor noștri. O astfel de problemă comună nu poate fi gestionată bine decât prin soluții comune, a precizat Iohannis.

În contextul acestei crize, pentru România este foarte importantă Legea consumatorului vulnerabil, pe care am promulgat-o recent, o lege care oferă un mecanism stabil, predictibil, de protecție a segmentelor de consumatori expuse la fenomenul de sărăcie energetică. Totodată, Ordonanța de urgență privind compensarea facturilor clienților casnici este binevenită, pentru a oferi românilor un orizont de liniște și siguranță pentru sezonul rece. Sunt însă necesare, în continuare, măsuri eficiente care să protejeze și economia, întreprinderile mici și mijlocii, firmele din industrie și companiile mari, a căror competitivitate este puternic afectată prin scumpirea produselor energetice, a precizat Președintele României.

VIDEO Alocuțiunea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul unei întâlniri cu angajaţi ai Centralei nuclearoelectrice de la Cernavodă (preluare de pe https://www.presidency.ro/)

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis, la ceas aniversar la Centrala Nucleară Cernavodă:

Am ținut în mod special să revin astăzi aici, pentru a marca împreună cu dumneavoastră cei 25 de ani de funcționare a Unității 1 a Centralei Nucleare Cernavodă. Această unitate a asigurat, până în prezent, 9% din consumul național de energie electrică și dorim să contribuie în continuare la securitatea energetică a țării noastre.

Cu această ocazie, transmit felicitări specialiștilor care  și-au adus contribuția, de-a lungul celor 25 de ani, la operarea în condiții de fiabilitate și maximă siguranță a uneia dintre cele mai performante centrale de acest tip din lume.

Eforturile și profesionalismul dumneavoastră sunt recunoscute și certificate la nivel internațional, țara noastră fiind un exemplu de performanță și excelență pentru profesioniștii care activează în energetica nucleară civilă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.