VIDEO „Punem în lumină Tinerii Specialiști din Energie”. Apreciere și recunoaștere pentru Bogdan LEU, Cristina PĂUN, Mihai TOADER- PASTI, Florentina GROSU, Monica DAVID, Rareș HURGHIȘ, Adrian VINTILĂ și Victor GAVRILĂ. Ei sunt viitorul, să avem încredere în ei!

Publicat pe Categorii "Punem SPECIALIȘTII în lumină", Esential, Exclusiv, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO „Punem în lumină Tinerii Specialiști din Energie”. Apreciere și recunoaștere pentru Bogdan LEU, Cristina PĂUN, Mihai TOADER- PASTI, Florentina GROSU, Monica DAVID, Rareș HURGHIȘ, Adrian VINTILĂ și Victor GAVRILĂ. Ei sunt viitorul, să avem încredere în ei!

Să punem în lumină tinerii energeticieni cu merite excepționale, să-i ascultăm, să le susținem ideile, să investim în capacitățile lor profesionale așa cum merită, a spus Elena Ratcu, Consilier CNR-CME și Co-Fondator FEL Romania.

Claudiu Butacu, Președinte, EFdeN & Asociația Solar Decatlon, a continuat: „Ne-ați pus în lumină pe noi, tinerii, și am ajuns în fața dumneavoastră să premiem opt tineri, care se autodepășesc și au un progres continuu”.

La Gala InvesTenergy dedicată Specialiștilor, Elena Ratcu și Claudiu Butacu au prezentat și premiat opt tineri excepționali, care sunt implicați și conduc asociații și lucrează în companii din domeniul energetic, pentru profesionalism și dedicare.

Felicitări, respect și prețuire pentru: Bogdan LEU, Cristina PĂUN, Mihai TOADER- PASTI, Florentina GROSU, Monica DAVID, Rareș HURGHIȘ, Adrian VINTILĂ și Victor GAVRILĂ.

InvesTenergy crede în tineri și îi promovează. Ei sunt viitorul, merită să îi susținem și să ne bazăm pe ei!

Vă invităm să vizionați momentul special de premiere:

Bogdan LEU este președintele CIGRE Next Generation Network. Comunitatea tinerilor din cadrul Comitetului Național Român al CIGRE este cea mai mare asociație profesională din lume în domeniul sistemelor electroenergetice. Licențiat al Facultății de Energetică din cadrul UPB,  cu master la Institut  Politechnique de Grenoble  (2019), Bogdan a obținut titlul de doctor în inginerie electrică în anul 2023.  În prezent este Project Manager la Transelectrica, unde conduce cu succes o serie de proiecte inovatoare pentru digitalizarea rețelei electrice de transport din România. A fost implicat activ în cadrul  FEL România, organizația de tineret a CNR-CME.

Cristina PĂUN este Director Adjunct al ACUE (Federației Asociația Companiilor de Utilități din Energie). Cu o experiență de peste 11 ani în consultanță locală și internațională, cu accent pe industria energetică și cadrul de reglementare și finanțare nerambursabilă la nivel European și național, Cristina a asistat  companii  importante  din sectorul  utilităților din România și din Europa Centrală și de Est în proiecte strategice menite să ajusteze obiectivele și politicile companiilor conform cerințelor stabilite de reglementările UE și naționale. Este absolventă a Academiei de Studii Economice din București – Facultatea de Relații Economice Internaționale și are un master în Management și Administrație Publică.

Cu o bogată experiență în activități de sustenabilitate și voluntariat, Mihai TOADER – PASTI este  fondatorul companiei „Towards 0”, companie care accelerează transformarea sustenabilă ESG (Environmental, Social Governance).  Este și fondatorul  ONG-ului „Între Vecini” care creează o rețea descentralizată de comunități offline producătoarea de energie solară, la bloc, în toată România, în jurul activitiăților de sustenabilitate.  Mihai  participă la crearea de lumi noi, folosing AI pentru a îmbina arhitectura și ingineria. De asemenea, Mihai a co-fondat și a condus cel mai de succes și premiat ONG de sustenabilitate din România, EfdeN, a fost membru al boardul ”Strategie și Comunicare” din cadrul Consiliului Mondial al Energiei  și  al Climate Regional lead la Global Shapers. A fost președintele FEL România, CNR-CME.  Este „Obama” Leader 2023, Fellow Climate Reality și Aspen Institute Romania și a fos inclus în Forbes Europe 30 sub 30, JCI 10 Outstanding Young Persons of the World și BIZ Campionii Inovației. Are 13 ani de experiență în sustenabilitate și peste 50 de premii naționale și internaționale câștigate individual și pe echipe.

Florentina GROSU, absolventă a specializării Energetica si Tehnologii Nucleare. În prezent Florentina  este masterandă a aceleași specializări, și inginer Centrala Nucleară de la Cernavodă. Florentina a fost, de asemenea, implicată activ in evenimentele pe care AIEE (Asociația Inginerilor Energeticieni si Electricieni), iar acum deține funcția de  Director Ajunct AIEE.

Monica DAVID este Vicepreședinta Asociației Energia Inteligentă, unde face echipă bună cu Dumitru Chisăliță, președintele Asociației. Monica este fondator „Creative and More” și colaborator activ al asociației din anul 2020, pe relația cu presa. A crescut în AEI, trecând rând pe rând prin mai multe poziții – Marketing, Coordonate Proiecte, Management de Proiect, iar în primăvara acestui an  a fost aleasă de către membrii AEI  în funcția de Vicepreședinte. De asemenea, în cadrul Asociației  Monica  lucrează la punerea în aplicare și promovarea unor proiecte educaționale, de informare, responsabilizare și creștere a rezilienței.

Rareș HURGHIȘ este Directorul Executiv al FEL România.  Cu o carieră de peste 10 ani în domeniul energetic, Rareș s-a evidențiat prin expertiza sa în strategie, dezvoltarea afacerii, financiar, respectiv implementarea proiectelor strategice și transformaționale. În calitate de Expert Strategie la ENGIE România și doctor în economie al Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Rareș a demonstrat o pasiune remarcabilă pentru sustenabilitate și noile tehnologii care ne ajută să reducem impactul asupra mediul în care trăim. În luna martie a acestui an, Rareș Hurghiș a fost selectat printre cei mai promițători tineri din energie la nivel global, fiind cooptat în programul Global Future Energy Leaders (FEL 100) al Consiliului Mondial al Energiei.

Adrian VINTILĂ este în prezent Consilier al Ministrului Energiei. Cu o experiență de peste 11 ani în domeniul energetic, Adrian a desfășurat activități în cadrul departamentelor de tranzacționare energie, vânzări și dezvoltare produse și a coordonat activitatea de marketing, în calitate de Manager Departament, la CEZ Vânzare. A deținut funcția de Președinte al Future Energy Leaders (FEL) România, organizația de tineret a CNR – CME. Absolvent al Facultății de Matematică – Informatică din cadrul Universității Craiova și al unui program de master în Marketing și Comunicare în Afaceri,  Adrian se implică activ în activități de voluntariat. Facilitează frecvent sesiuni de training pentru copiii din mediul rural, pe teme de soft skills și eficiență energetică și militează pentru condiții optime de educație în școlile din mediul rural. În plus, Adrian  este implicat multe campanii de informare a publicului larg pe teme curente din sectorul energetic (plafonare, prosumatori, consum responsabil de energie, proiecte de combatere a sărăciei energetice
etc.)

Victor GAVRILĂ  este inginer de sisteme fotovoltaice și Community Manager „energiaTa” din cadrul ONG-ului FdeN. În 2019, prin proiectul energiaTa specialiştii din cadrul EFdeN au contribuit la crearea Legii Prosumatorului care a creat drumul căruia s-a alăturat până în prezent peste 120.000 de oameni care au adoptat energia solară. El spune: Vreau să ajut fiecare român să aibă panouri fotovoltaice, nu doar pe cei care au bani sau finanțare AFM!

Tinerii Specialiști din Energie au cuvântul:

Mihai Toader-Pasti: La Între Vecini, obiectivul nostru este să ajungem la 4000 de comnunități, respectiv  2 milioane de români, care până în 2030  să aibă panouri fotovoltaice la bloc. Noi credem, cu tărie, că România poate și trebuie să fie schimbată de jos în sus și căutăm mereu, alături de noi, parteneri care să ne ajute să schimbăm viața la bloc și să creștem nivelul de calitate al vieții. Vă mulțumesc foarte mult, sunt onorat.

Monica David: Mă identific mai mult acum cu Asociația Energia Inteligentă. Sunt onorată de acest premiu. Nu face decât să mă oblige ca pe viitor să facem și mai mult, și mai bine, și mai frumos, dar mereu alături de voi. Mulțumesc.

Victor Gavrilă: Este destul de greu ca fiind tânăr să primești toată această apreciere și recunoaștere și este greu să te păstrezi cu picioarele pe pământ. Am inventat o tehnică prin care combat acest lucru cu recunoștință pentru finanțatorii și colegii noștri și, nu în ultimul rând, pentru oamenii care au investit în noi, când eram la început de drum. Pe această cale, doresc să îi salut pe domnii profesori Radu Porumb și Ion Triștiu, aici în sală, care mi-au fost profesori. Mă înclin. Vă mulțumesc.

Rareș Hurghiș: Este o onoare să primesc acest premiu și un privilegiu să mă aflu pe această scenă unde au fost atâția Specialiști cu atâta istorie în spate și, acum, alături de colegii mei mai tineri, încercăm să scriem viitorul sectorului energetic. Vreau să mulțumesc Cristinei pentru atenția pe care o acordă tinerilor și pentru colaborarea cu FEL Romania. Mulțumesc CNR-CME, Ella Ratcu, mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit de-a lungul timpului, colegilor din FEL, mentorilor pe care i-am avut în  compania E.ON și mentorilor pe care îi am în ENGIE Romania.

Cristina PĂUN: Mulțumesc pentru recunoaștere. Eu  nu am așa multă experiență ca cei care au fost premiați înaintea mea, dar mă uit în urmă cu recunoștință și le mulțumesc celor care au contribuit la formarea mea. Pentru un tânăr care își începe cariera în sectorul energetic, este foarte important ca să se dezvolte, iar eu am avut șansa și am șansa în continuare să lucrez cu oameni extraordinari, cu profesioniști desăvârșiți, mă bucur și încerc să mă ridic la nivelul așteptărilor lor. Mulțumesc echipei mele de la ACUE – cei patru fantastici – și le mulțumesc și membrilor noștri pentru că, în fiecare zi, învățăm ceva de la ei și pentru că fac acest transfer de cunoștințe către noi, lucru care foarte important. Sectorul energetic ne-a adus și câștiguri personale – am cunoscut oameni minunați, am legat prietenii frumoase și pentru asta sunt recunoscătoare.

Bodan Leu: Mulțumesc Cristina Trefaș și InvesTenergy pentru onoarea de a mă afla pe scenă, alături de toți specialiștii. Sunt foarte multe programe adresate tinerilor din energie, în ultimii ani au căpătat vizibilitate tot mai mare, iar asta se datorează capacitpții lor – au demonstrat că pot – dar și oamenilor care au avut încredere, din mediul academic, din media, din companii, care ne-au susținut și le mulțumim foarte mult. Mulțumesc Comitetului Național Român al CIGRE și Transelectrica.

Florentina Grosu: Mă simt onorată și emoționată să fiu aici printre atâția Specialiști. Mulțumesc Cristina Trefaș și AIEE pentru tot suportul acordat de-a lungul timpului și pentru că împreună facem proiecte din ce în ce mai mari.

Adrian Vintilă: Momentul de astăzi este o încununare pentru noi toți de pe această scenă, o încununare a seriozității pe care o avem, a muncii pe care o dedicăm pentru energie și o încununare a încrederi dvs în noi. N-aș fi fost azi aici dacă nu o cunoșteam pe Cristina acum 5 ani, dacă nu intram în FEL, dacă nu eram parte din familia CEZ  și parte din echipa Ministerului Energiei. Și un sfat pentru tineri: Să nu încurajăm aspectele negative din Energie pentru că Energia trebuie să fie pozitivă, constructibă.

Elena Ratcu, la finalul momentului de premiere: Ne înclinăm în fașa dvs. Mulțumim. Aveți încredere în tineri pentru că ei sunt viitorul!


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *