VIDEO „Punem Specialiștii în lumină”. Prof. dr. ing. Radu PORUMB este Directorul Școlii Doctorale de Inginerie Energetică din UNST Politehnica București

Publicat pe Categorii "Punem SPECIALIȘTII în lumină", Exclusiv, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Semnal VIDEO „Punem Specialiștii în lumină”. Prof. dr. ing. Radu PORUMB este Directorul Școlii Doctorale de Inginerie Energetică din UNST Politehnica București

„Apreciez demersul și dorința de a pune în lumină Oamenii din sectorul energetic, care depun eforturi considerabile, specialiști adevărați fără de care sistenul energetic nu ar putea să treacă cu bine peste toate crizele, din ultima perioadă de timp și nu numai”, a spus George Niculescu, Președinte Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, la Gala InvesTenergy dedicată Specialiștilor.

Specialistul onorat și premiat de către Președintele ANRE este Prof. dr. ing. Radu PORUMB, Directorul Școlii Doctorale de Inginerie Energetică, UNST Politehnica București, pentru profesionalism, dedicare și performanță.

Felicitări, Dle Prof. dr. ing. Radu Porumb! Respect și prețuire!

Vă invităm să vizionați momentul de premiere:

Radu Porumb: Este o onoare deosebită să fiu premiat. De obicei, vorbesc în fața studenților mei. Urcând aceste trepte care au model muzical mi-a venit în minte o analogie a ceea ce facem noi la Politehnică. Profesorii sunt simple diapazoane, noi reglăm instrumdentele muzicale care sunt studenții noștri în așa fel încât încet-încet ei să ajungă să cânte în concertul vast al energiei, al sisitemului electro energetic al României.

George Niculescu l-a prezentat astfel pe Radu Porumb: A absolvit masterul în sisteme electroenergetice de la Universitatea Politehnica din București  și doctoratul în inginerie electrică de la Politecnico di Torino, Italia.  În 2010, a primit o bursă postdoctorală cu tema de cercetare axată pe problemele de calitate a energiei electrice ale rețelelor inteligente. În prezent, este profesor la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Facultatea de Energetică, Departamentul de Sisteme Electroenergetice și director al Școlii Doctorale de Inginerie Energetică.

Domeniile sale de interes s-au concentrat în primul rând pe analiza sistemelor electrice, generarea distribuită, planificarea și dezvoltarea surselor regenerabile, calitatea energiei electrice, eficiența energetică, auditul energetic, modelarea computerizată a proiectării și operării sistemului electroenergetic și subiecte legate de rețelele electrice inteligente. A fost implicat într-o gamă largă de probleme în subiecte precum disponibilitatea resurselor energetice, metodele de valorificare a acestora și implicarea atât a sectorului public, cât și a celui privat în parteneriate prin munca privind integrarea generării distribuite în sistemul electroenergetic și, de asemenea, posibilitatea reducerii consumului de energie prin abordarea problemei eficienței energetice.

Activitatea de cercetare cuprinde peste 30 de proiecte în calitate de lider de echipă, precum și 50 de proiecte în calitate de membru al echipei de cercetare. A fost, de asemenea, expert evaluator în cadrul FP6, tema Resurse regenerabile, și coordonator local al proiectelor W-ISS-E și SiNGULAR. În prezent, este implicat în proiecte de cercetare Horizon 2020, cum ar fi Flexitranstore, Interrface și Farcross.

A fost președinte al celei de-a 54-a Conferințe Internaționale de Inginerie Energetică a Universităților, 3-6 septembrie 2019, București, România (www.upec2019.com), și co-președinte al celei de-a 49-a Conferințe Internaționale de Inginerie Energetică a Universităților, 2-5 septembrie 2014, Cluj-Napoca, România.


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *