VIDEO “Să punem Oamenii din energie în lumină!” Recunoaștere pentru Specialiștii Delgaz Grid care au asigurat succesul proiectului 20HyGrid

Publicat pe Categorii Esential, Exclusiv, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO “Să punem Oamenii din energie în lumină!” Recunoaștere pentru Specialiștii Delgaz Grid care au asigurat succesul proiectului 20HyGrid

“Premiul primit este o recunoaștere a eforturilor și a implicării noastre, ne onorează și ne dă încredere să mergem mai departe pe acest drum. Este o dovadă că Omul sființește locul. Mă mândresc foarte mult cu această echipă, este echipa tehnică a proictului 20HyGrid. Este o echipă cu o dedicare si un entuziam pe care nu le-am mai intalnit până acum”, a spus Dr. ing. Cristian Călin, coordonatorul proiectului 20HyGrid, la Gala InvesTenergy dedicată Specialiștilor din energie.

Echipa de proiect 20HyGrid a fost premiată la cea de-a treia ediție a Galei InvesTenergy – „Să punem oamenii din energie în lumină”.

Din echipă fac parte:

Dr. Cristian Călin, Manager Tehnic Gaz, Coordonator al proiectului

Viorel Ovidiu Oprea, Specialist Tehnologie

Mihnea Dorin Bloj, Specialist Tehnologie

Ioana Andreea Halmi, Specialist Mentenanță Rețea Gaze Naturale 

Dan Bogdan Sebeni, Specialist Tehnologie.

Vă invităm să vizionați video cu momentul de premiere. Felicitări tuturor!

Oana Ozmen, Deputat PNL, Secretar la Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților și Cristian Secoșan, Director General Delgaz Grid, au prezentat echipa de proiect la festivitatea dedicată Specialiștilor din energie.

“Premiem o echipă ambițioasă care și-a propus să pună în practică ce am legiferat – Legea Hidrogenului. România este nominalizată în rândul țărilor care a avut această ambiție. Felicit echipa Delgaz Grid pentru pașii concreți în privința testării încălzirii sustenabile a locuințelor”, a declarat Oana Ozmen.

Cristian Secoșan a spus: “Am reușit, cu sprijiniul colegilor mei, să arătăm ce înseamnă hidrogenul pentru rețea. Am reușit să facem teste care ne duc la rezultate și la concluzia că acest combustibil poate fi o opțiune pentru viitorul nostru”.

Delgaz Grid, companie a E.ON România, a marcat o premieră în România: a fost testată funcționarea rețelelor și aparatelor casmice cu amestec de gaze naturale și hidrogen. Proiectul a fost recunoscut și la nivel global de către International Energy Agency (IEA). Proiectul testează amestecul de hidrogen (20%) și gaze naturale (80%) în rețeaua de distribuție a gazelor naturale, dar și în instalațiile și aparatele de utilizare – centralele termice, aragazele, arzătoarele din sobe de încălzit și gătit din casele oamenilor. Toate testele făcute până acum arată că acest mix de combustibil este sigur, nu necesită modificări la instalații și aparate și este potrivit pentru un viitor verde.

Specializați în Germania, specialiștii Delgaz Grid au pus la punct „casa” proiectului 20HyGrid al Delgaz Grid, unde a fost testată rețeaua și aparatele de utilizare pentru amestecul de gaze naturale (80%) și hidrogen (20%). Cu profesionalism și dedicare, ei au făcut primii pași concreți în țara noastră pentru testarea încălzirii sustenabile a locuințelor. 

“Mulțumim InvesTenergy pentru acest premiu, dar și clienților noștri din localitățile Dârlos (jud. Sibiu) și Gornești (jud. Mureș) care ne-au deschis porțile, precum și tuturor celor care ne-au susținut și au crezut în noi pe parcursul derulării acestui proiect unic în România”, a spus Dr. ing. Cristian Călin.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *