Vimetco vinde 53,7% din acţiunile Alro, într-o ofertă secundară la BVB

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic Vimetco vinde 53,7% din acţiunile Alro, într-o ofertă secundară la BVB

Grupul Vimetco şi Conef vând, într-o ofertă secundară la Bursa de Valori Bucureşti, 383,79 milioane de acţiuni Alro Slatina, ce reprezintă 53,7% din capitalul companiei. Preţul maxim de subscriere este de 6,18 lei/acţiune, ceea ce înseamnă că tranzacţia poate atrage 2,37 miliarde de lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de ofertă publică secundară de vânzare de acţiuni deţinute de Vimetco NV şi CONEF SA la Alro Slatina, a anunţat compania.

Oferta se va derula în perioada 2-16 iulie şi va fi intermediată de Deutsche Bank AG şi UBS Investment Bank, în calitate de coordontori globali, respectiv Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, BP Capital Partners, Raiffeisen Centrobank şi Banca IMI Spa, în calitate de manageri asociaţi.

Vimetco deţine 84,18% din acţiunile Alro.

Alro a anunţat, în 18 iunie, că Vimetco şi Conef intenţionează să lanseze o ofertă publică pentru vânzarea acţiunilor companiei, fără a specifica mărimea pachetului care urmează să fie oferit investitorilor.

„Aceasta este o veste foarte bună pentru Alro. Alro a devenit un jucător cheie pe piața globală a aluminiului, cu un istoric puternic, cu scală și prezență internațională. Avem o echipă puternică de management, care lucrează împreună de mulți ani, cu o strategie clară de a continua să crească prezența Alro în rândul clienților importanți din întreaga Uniune Europeana și dincolo de aceasta, și cu o experiență dovedită de creștere a companiei și de a obține performanțe financiare”, declara, atunci, Marian Năstase, preşedintele Alro.

Potrivit anunţului, oferta este destinată investitorilor instituționali și investitorilor de retail din România, precum și investitorilor eligibili din afara României.

Alro Slatina a încheiat anul 2017 cu vânzări de 2,72 miliarde de lei, în creştere cu 20% faţă de nivelul de 2,3 miliarde de lei raportat în anul anterior. Profitul EBITDA al companiei (înainte de dobânzi, impozitare, deprecieri şi amortizări) a avansat la 566 milioane lei, aproape dublu faţă de rezultatul de 291,59 milioane lei din 2016. Profitul net a ajuns anul trecut la 391,1 milioane lei, faţă de 71,49 milioane lei în anul anterior.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *