Virgil Popescu: Să vină românii la Hidroelectrica! Un ministru mulțumit de furnizorul său de energie, face reclamă la TV companiei de stat: prețul este cel mai mic din piață, se va rezolva și problema facturării în septembrie

Publicat pe Categorii Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Virgil Popescu: Să vină românii la Hidroelectrica! Un ministru mulțumit de furnizorul său de energie, face reclamă la TV companiei de stat: prețul este cel mai mic din piață, se va rezolva și problema facturării în septembrie
  • Potrivit unui raport al Fondului Proprietatea, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1.687,4 milioane lei, în prima jumătate a anului, în creștere cu 109,5% față de perioada similară a anului trecut

 Chiar dacă primește factura la energie cu întârziere, ministrul Virgil Popescu se prezintă ca fiind un client mulțumit de furnizorul său –Hidroelectrica. Altfel, nu ar face atâta reclamă unei companii într-o perioadă în care românii sunt sfătuiți să-și aleagă furnizorul care se potrivește nevoilor lor, pentru a avea facturi mai mici la energie.

Pentru Hidroelectrica, companie de stat, reclama făcută de ministrul Energiei îi va aduce în continuare clienți în portofoliu. Cu siguranță, mulți români au urmat exemplul ministrului, pe considerentul că acesta știe foarte bine ce face și a ales în cunoștință de cauză, după ce a analizat mai multe oferte. În desele sale intervenții la TV, Virgil Popescu a dat ca bun exemplu compania Hidroelectrica. Prețul Hidroelectrica este cel mai mic din piață și este stabilit la nivelul anului trecut, a declarat acesta, aseară, la Digi24.

Am mai reținut o altă recomandare recentă din partea ministrului Energiei: Oameni buni, vă repet tuturor, mergeţi pe piaţa concurenţială, liberă, alegeţi cea mai bună ofertă, nu staţi în piaţa de serviciu universal, care este scumpă. Prima care este pe listă – şi mai sunt doi-trei la acelaşi nivel de preţ – este compania noastră, Hidroelectrica, faceţi contracte!

Iată și oferta viitor verde prezentată pe site-ul Hidroelectrica:

– 0,245lei/KWh energia activă pentru semestrul I 2021

– 0,250 lei/KWh energia activă începand cu semestrul II 2021.

De la începutul anului, Hidroelectrica este asaltată de cereri din partea românilor care doresc să devină clienți ai companiei. Virgil Popescu spune că este client Hidroelectrica de 2 ani și că nu a primit factura lunar, dar nu este nemulțumit (nu a plătit penalități), are răbdare și speră ca problema să fie rezolvată până în septembrie, cel târziu octombrie. „Ei au avut de implementat un soft, soft-ul vechi pe care îl aveau pentru baza de clienți persoane fizice. Au avut în paralel, procedura de achiziție a noului soft, iar softul vechi a dat o groază de rateuri, clienți care îmi scriau și mie, a durat câteva luni de zile până când le-a fost procesată cererea”, a explicat ministrul la Digi 24.

„Eu sper să o rezolve până la finalul lunii octombrie aplicația informatică pentru a nu mai avea întârzieri. Problema facturării cred că în luna septembrie se poate rezolva. Să le vină facturile oamenilor pe lună. Eu sunt client Hidroelectrica de 2 ani de zile și nici mie nu mi-a venit factura nici pe iulie, nici pe august. De obicei îmi vine cam o dată la două luni. Nu am plătit niciodată penalități, dar am avut discuție și acum o să ia decizie în comitetul lor director să formalizeze acest lucru: dacă tu nu trimiți factură, omul nu are de unde să știe ce are să plătească, iar dacă tu trimiți o sumă mare într-un anumit interval o singură dată e destul de greu să plătească”, a precizat ministrul Energiei.

Interesant este că în iulie 2020, ministrul Virgil Popescu spunea că a schimbat doi furnizori dintr-un foc ca să obțină o factură mai mică cu 15%, devenind clientul Electrica Furnizare, cu pachet energie și gaze. Acum spune că este client Hidroelectrica de 2 ani. Probabil, are mai multe locuințe, așa se poate explica situația….

În altă ordine de idei, potrivit unui raport al Fondului Proprietatea, Hidroelectrica a înregistrat un profit net de 1.687,4 milioane lei, în prima jumătate a anului, în creștere cu 109,5% față de perioada similară a anului trecut.

În continuare, ministrul Energiei recomandă românilor să-și schimbe furnizorul dacă sunt nemulțumiți de ofertele primite. O pot face de 100 de ori pe an, spune acesta. În ce privește reclamațiile din partea consumatorilor, Popescu spune că nu Hidroelectrica este pe primul loc, ci companiile Enel și ale Electrica.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Virgil Popescu: Să vină românii la Hidroelectrica! Un ministru mulțumit de furnizorul său de energie, face reclamă la TV companiei de stat: prețul este cel mai mic din piață, se va rezolva și problema facturării în septembrie”

  1. Din pacate sunt extrem de neseriosi cei de la HIDROELECTRICA! Am trimis cererea de contractare catre ei in 14 mai 2021!!! Am sunat de trei ori pana acum si mi s-a raspuns de fiecare data cu acelasi mesaj: Vom redirectiona solicitarea catre colegii de la contractare!!
    Oribil!!! Rusine!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.