Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE: Analizăm posibilitatea de a renunța la taxarea dublă a energiei stocate

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE: Analizăm posibilitatea de a renunța la taxarea dublă a energiei stocate

”La ANRE există preocupare, am creat un grup de lucru care analizează modificările din reglementările europene pentru implementarea în România a stocării de energie”, a declarat Zoltan Nagy-Bege, Vicepreședinte ANRE, la o conferință de specialitate, organizată de The Diplomat Bucharest.

Două acte normative ale Uniunii Europene – Regulamentul 943 și Directiva 944 – abordează subiectul stocării. Europa vrea să împingă activitatea de stocare a energiei spre zona concurențială, spune oficialul ANRE. Operatorii vor putea să facă investiții în stocare cu aprobare de la ANRE. Potrivit lui Nagy-Bege, Autoritatea Europeană de Stocare a Energiei a adresat ANRE un set de întrebări în privința reglementărilor pe linie de stocare. Analizând aceste întrebări, ne dăm seama ce putem face pentru stimularea stocării, a precizat Vicepreședintele Autorității.

În ce privește tarifele pentru energie stocată, vom analiza posibilitatea de a renunța la taxarea dublă a energiei stocate, a spus Nagy-Bege, întrebat dacă există posibilitatea să se renunțe la tarifele de rețea în cazul stocării.

În septembrie 2018, prima staţie pentru stocarea energiei din România a fost inaugurată la Constanța de către EDP Renewables. Este un sistem de stocare a energiei în parcul eolian Cobadin 1.

Citește mai mult:


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *