Planuri de extindere: 11 noi benzinării Rompetrol în 2016

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic Planuri de extindere: 11 noi benzinării Rompetrol în 2016

KMG International, prin intermediul companiei Rompetrol Downstream, anunță că a deschis două stații noi în prima jumătate a anului și a continuat modernizarea stațiilor existente, investițiile de până acum fiind de peste 7 milioane USD.

benzinarie RompetrolPână la finalul anului 2016, compania și-a planificat să extindă reţeaua din România cu alte 9 staţii noi de alimentare, se menționează într-un comunicat.

“Continuarea dezvoltării proiectelor planificate reprezintă un factor de stabilitate pe care dorim să-l păstrăm în cadrul afacerilor nostre locale, iar segmentul de distribuție reprezintă o parte importantă datorită interacțiunii directe pe care o avem cu partenerii nostri, consumatorii. În acest moment, media zilnică a persoanelor care ne trec pragul este de aproximativ 60.000 – 80.000 de persoane. Toate măsurile luate în cadrul modernizării stațiilor ne-au asigurat o creștere a numărul persoanelor care au vizitat stațiile Rompetrol – cu 30% mai mult în luna iunie, comparativ cu începutul anului 2016. De asemenea, carburanții produși la Petromidia sunt foarte apreciați de clienți, ceea ce înseamnă foarte mult pentru colegii nostri din rafinarie, a declarat Cătălin Dumitru, Vicepreședinte KMG International.

Cele două stații noi se află la Orșova, Splaiul Tufari, nr. 3 și Sibiu, Bd. Vasile Milea, fiecare stație având în medie 15 angajați. Acestea păstrează elementele definitorii ale conceptului de staţii lansat de companie la sfârșitul anului 2013, respectiv noi elemente de identitate vizuală (logo Rompetrol), cât și reorganizarea spațiului interior într-un stil modern, care să ofere clienților o experiență plăcută și relaxantă.

În ceea ce privește modernizarea stațiilor, au fost finalizate lucrările pentru 130 de stații, din care 91 au fost modenizate în înterior având magazin Hei, iar 2 dintre stații sunt reconstrucții totale (Vistea – DN1, km 255, jud. Brașov), Ploiești, sos de Centură, jud Prahova.

În perioada următoare, vom finaliza în România acest program și vom continua extinderea acestuia în țările din regiune, unde deținem benzinării Rompetrol – Moldova, Bulgaria și Georgia, spun reprezentanții companiei.

Continuă programul“Fii dealer Rompetrol”

În paralel cu proiectul de modernizare, compania desfășoară și programul “Fii dealer Rompetrol”, care pune accent pe optimizarea și îmbunătățirea performantelor financiare și operaționale ale Grupului în România. Acesta vizează transferul benzinăriilor Rompetrol din administrarea companiei în cea a partenerilor/dealerilor. De asemenea, își propune o mai bună administrare a stației și o creștere a implicării angajaților, veniturile acestora fiind în strânsă legătură cu performanțele obținute, se precizează în comunicatul Rompetrol.

Până în prezent au fost încheiate 105 parteneriate cu diverși antreprenori sau foști angajați ai stațiilor Rompetrol, din care 98 sunt deja operaționale. În perioada următoare programul va continua, 31 de stații fiind disponibile pentru cei interesați. 56 de staţii DODO au fost modernizate, adaptate noului concept  Rompetrol, iar alte 34 de staţii urmând să parcurgă programul de rebranding până la finalul acestui an.

În România, compania operează peste 700 de puncte de distribuţie carburanţi (staţii proprii Rompetrol, staţii Rompetrol Partener, statii Rompetrol Express, baze interne de 9 şi 20 metri cubi) 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi 3 staţii de îmbuteliere GPL la Constanţa, Arad şi Bacău.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

4 comentarii la “Planuri de extindere: 11 noi benzinării Rompetrol în 2016”

  1. Acestea se adauga celor 135 existente deja. Investițiile companiilor mari din România se traduc în crearea de noi locuri de muncă directe și indirecte. Pentru benzinării e nevoie de angajați și acei oameni vor putea trăi din salariile primite!

  2. În cele peste 135 de benzinării Rompetrol intră zilnic circa 80.000 de clienți, care au încredere în serviciile și produsele companiei! Merită felicitări pentru serviciile bune oferite!

  3. Asta este excelent! Din 2007 până acum grupul Rompetrol a investit două miliarde de dolari în România. Contribuțiile la bugetul de stat au fost de peste 12 miliarde dolari în ultimii șapte ani.

  4. În 2015, Rompetrol Downstream a plătit către bugetul de stat peste 30 de milioane lei (aproximativ 7 milioane Euro), fără a include suma aferentă accizelor din carburanți. Asta înseamnă un sprijin important pentru economie!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *