Acționarii au dat undă verde listării secundare a OMV Petrom pe Bursa de la Londra

Publicat pe Categorii Flux energetic, Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Actual Flux energetic Acționarii au dat undă verde listării secundare a OMV Petrom pe Bursa de la Londra

Acţionarii companiei OMV Petrom (SNP) au aprobat listarea secundară a scoietăţii pe Bursa de Valori din Londra prin emisiune de certificate de depozit având la bază acţiuni suport existente. Aprobarea este valabilă până la data de 31 decembrie 2016, se precizează într-un raport al societății transmis Bursei de Valori Bucureşti, după Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor.

bursa_londra

Listarea secundară avută în vedere este de așteptat să conducă la diversificarea bazei de acționari, creșterea vizibilității, extinderea acoperirii de catre brokeri internaționali și îmbunătățirea lichidității de tranzacționare a OMV Petrom, susțin reprezentanții companiei.

Directoratul OMV Petrom va întreprinde măsurile necesare în vederea listării secundare, să încheie contractul de intermediere și orice alte contracte și, dacă va fi cazul, să desemneze o bancă depozitară și să încheie contractul de depozitare , să aleagă consultanți sau subcontractori, dacă va fi necesar. Totodată, Directoratul va reprezenta OMV Petrom în relația cu terți și autorități în România, Marea Britanie și oriunde altundeva în străinătate, în legătură cu activitățile de listare secundară; va solicita toate aprobările necesare și va desfășura campanii de promovare.

Fondul Proprietatea vrea să-și reducă participația sub 15%

Administratorul Fondului Proprietatea – FP, Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, a informat acționarii, în urmă cu o lună, că analizează opțiuni strategice pentru o potențială reducere a participațiilor deținute în OMV Petrom sub pragul de 15% din capitalul social subscris al Societății inclusiv prin intermediul unei oferte publice privind atât acțiuni, cât și Certificate de Depozit având drept suport acțiuni (Global Depositary Receipt – GDR), urmând ca GDR-urile să fie listate pe London Stock Exchange. “Orice asemenea tranzacție este condiționată atât de existența unor condiții de piață favorabile, cât și de obținerea aprobărilor necesare. Analiza rămâne în continuare deschisă, este subiect al altor numeroase elemente și condiții de piață, iar o decizie fermă de a merge mai departe cu o tranzacție nu a fost încă luată”, se precizează în raport , cu mențiunea că anunțuri subsecvente se vor face până când o decizie fermă va fi luată în acest sens.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *