Administratorii au decis: Grupul Electrica va face investiții de 1,13 miliarde de lei, în acest an. Planul de investiții aprobat pentru DEER este de 878 milioane lei

Publicat pe Categorii Business, Furnizare / Distributie / Transport
Prima Pagina Business Furnizare / Distributie / Transport Administratorii au decis: Grupul Electrica va face investiții de 1,13 miliarde de lei, în acest an. Planul de investiții aprobat pentru DEER este de 878 milioane lei
  • Mandatul de director general al lui Alexandru‑Aurelian Chiriță a fost prelungit până la finele anului 2024

Consiliul de Administrație a aprobat planul de investitii (CAPEX) consolidat al Grupului Electrica pentru anul 2024 în valoare de circa 1,13 miliarde de lei, potrivit unui anunț al companiei transmis Bursei de Valori București.

Investițiile în rețelele de distribuție au prioritate. Din suma totală, 878 milioane lei reprezintă planul financiar anual 2024 al filialei de distribuție Distribuție Energie Electrica Romania S.A. în ceea ce privește investițiile.

Suma alocată Electrica Furnizare pentru investiții este de 63 milioane lei,  69,9 milioane lei reprezinta planul financiar anual 2024 al Electrica SA. Din total CAPEX aprobat pentru SE Electrica individual, 51,1 milioane lei reprezintă investiții în segmentul de producție fuzionat.

Electrica Serv are alocată suma de 10,3 milioane lei pentru investiții în 2024 și  Sunwind Energy – 106,1 milioane lei.

Electrica mai informează că, în data de 25 martie 2024, Consiliul de Administrație al societății a decis prelungirea duratei mandatului acordat lui Alexandru‑Aurelian Chiriță în calitate de Director General până la data de 31 decembrie 2024.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *