Adunarea Generală a membrilor CNR-CME: bilanț de activitate, planuri pentru 2016

Publicat pe Categorii Evenimente, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Adunarea Generală a membrilor CNR-CME: bilanț de activitate, planuri pentru 2016

Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei organizează joi, 26 ianuarie 2017, Adunarea Generală a membrilor Asociaţiei CNR-CME.

Raportul de activitate pe anul 2016 va fi prezentat de Iulian Iancu, Președinte CNR-CME.  Vor participa reprezentanţi ai ministerelor de resort și celor mai importante companii, societăți naționale și societăţi comerciale din domeniul energiei (energie electrică, petrol, gaze, cărbune, regenerabile) și din domeniul producerii şi furnizării de echipamente şi servicii pentru sectorul energie – membri colectivi și  individuali ai CNR-CME, precum şi invitați de onoare, reprezentanți ai unor companii de prestigiu din domeniul energetic, institute de cercetare, universități, organizații nonguvernamentale, instituții și organisme oficiale.

Graphic1

Sursa foto: CNR-CME

Reprezentanții CNR-CME vor prezenta: Raportul Consiliului Director CNR-CME privind activitatea desfăşurată în anul 2016 și Planul de activitate pentru anul 2017. “Anul 2016 a fost un an plin de provocări dar şi de realizări remarcabile în viața organizației, în care şi-a sporit reprezentativitatea şi vizibilitatea atât la nivel naţional cât şi regional şi global. CNR-CME, consecvent misiunii sale, a continuat să aducă în atentia specialiştilor din comunitatea energeticienilor şi a mediului de afaceri din domeniu subiecte de mare actualitate şi interes pentru dezvoltarea energetica durabilă a țării. Au fost organizate 18 evenimente: conferințe, mese rotunde, workshop-uri, forumuri cu subiecte incitante și actuale, evenimente care au făcut parte din lista de evenimente cu caracter regional ale Consiliului Mondial al Energiei și s-au bucurat de o participare numeroasă, atât a specialiștilor din România cât și a reprezentanţilor Consiliului Mondial al Energiei”, se precizează în comuniactul transmis de CNR-CME.

Cel mai important eveniment pe care l-a organizat CNR-CME în anul 2016, sub auspiciile Consiliului Mondial al Energiei, a fost Forumul Regional al Energiei –– Editia a XIII-a FOREN 2016, desfasurat in perioada 12-16 iunie 2016. Cu tema «Energie sigură și sustenabilă pentru regiune», FOREN 2016 a reunit specialiști de înaltă clasă care au prezentat şi au analizat subiecte privind cele mai noi dezvoltări tehnologice în domeniul energetic, perspectivele de viitor ale sectorului de energie electrică, petrol și gaze naturale, cărbune, energie nucleară, surse regenerabile de energie, precum și deciziile economice si politice necesare pentru energie sigură și sustenabilă în regiunea central și de sud-est a Europei. FOREN 2016 a fost un Forum Energetic de mare complexitate care a cuprins 11 Evenimente Importante: Ziua Regională a Energiei, Două  Keyote Addresses (KA), Conferința Trilema Energiei, patru mese Rotunde la nivel de Forum  (RTF), trei Workshopuri la nivel de Forum (WF), cinci  sesiuni de comunicari ştiinţifice,  16 Mese Rotunde la nivel de corporaţie precum și o Expoziţie internaţională în cadrul căreia au fost prezentate realizări de ultimă oră ale firmelor din țară și din străinătate.

“Date şi cifre de la FOREN dovedesc faptul că, Comitetul Naţional Român conduce cel mai frecventat eveniment de la nivel European al Consiliului Mondial al Energiei, aducând laolaltă decidenţi politici, reprezentaţi ai companiilor, ai academiei şi viitori lideri energeticieni din Europa Centrală şi de Est. Programul interesant, discuţiile valoroase, comunitatea bine informată şi organizarea de excepţie au făcut din FOREN un eveniment de referinţă unde participanţii vin pentru a afla cele mai actuale dezvoltări de pe pieţele regionale ale energiei”, a declarat Einari Kisel – Regional Manager, Europe; Senior Fellow, European Policies, Consiliul Mondial al Energiei.

Amplele dezbateri în cadrul manifestărilor FOREN 2016 au permis elaborarea unor concluzii şi recomandări care au fost incluse în „MESAJUL FOREN 2016, Sinteze, Concluzii, Recomandări” şi au fost transmise organelor competente pentru a pune în evidenţă problemele actuale din sectorul energetic şi pentru a contribui la elaborarea Strategiei Energetice a României 2016-2030 cu perspective anului 2050. În plus, membrii Asociației CNR-CME, Asociaţie care include aproape toate societățile din domeniul energie-mediu, cât și pe cei mai importanţi specialişti din domeniul energiei, din toate domeniile sectorului energetic, au participat activ la consultările privind Strategia şi la transmiterea de puncte de vedere pertinente.

În anul 2017, Asociaţia CNR-CME organizează 17 evenimente: Întâlniri cu ONG-urile membre CNR-CME, cu reprezentanţii Institutiilor de Învaţământ Superior şi ai Academiilor membre, cu partenerii media, ENERGY DAY cu tema: „Smart Grid Implementation – un efort comun al unităţilor cu profil energiemediu”, conferinţe care prezintă studiile de actualitate realizate de Consiliul Mondial al Energiei (“Financing Resilient Infrastructure”, “Renewable Electricity System Integration”,  World Energy Trilemma”, “Performance of Generating Plant”, Energy Efficiency”, “World Energy Resources”, World Energy Scenarios” “E-mobility”), cu accent pe problemele din sectorul energiei din România. În plus, CNR-CME este coorganizator sau partener de eveniment la alte 8 evenimente, organizate de membrii colectivi CNR-CME.

Cu ocazia Adunării Generale din 26 ianuarie 2017 vor fi înmânate diplome pentru acordarea titlului de Membru Onorific al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei unui număr de 13 personalităţi care, prin experienţa şi cunoştintele dobândite până în prezent şi-au câstigat un prestigiu bine meritat şi recunoaştere de specialişti energeticieni şi Medalia CNR-CME în semn de apreciere pentru sprijinul acordat creşterii prestigiului CNR-CME în țară şi străinătate unui număr de 22 personalităţi, membri CNR-CME.

Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei – CNR-CME este membru fondator al Consiliului Mondial al Energiei, din anul 1924. Ca principală organizaţie multi-energetică din ţară, CNR-CME are ca misiune: “promovarea dezvoltării energetice durabile a României şi utilizarea eficientă a resurselor de energie de toate formele”. CNR-CME numără în prezent peste 140 membri colectivi (companii şi organizaţii de renume cu activitate în domeniul energiei şi mediului) şi peste 350 membri individuali, personalităţi remarcabile ale energeticii româneşti.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *