AEI are echipă de conducere pentru următorii 4 ani. Dumitru Chisăliță – Președinte, Monica David – Vicepreședinte

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic AEI are echipă de conducere pentru următorii 4 ani. Dumitru Chisăliță – Președinte, Monica David – Vicepreședinte

Asociația Energia Inteligentă are o echipă de conducere pentru următorii 4 ani. În urma convocării AGA desfășurată în data de 25 ianuarie, cu o prezență a membrilor de peste 83%, a fost votată noua echipă de conducere a Asociației Energia Inteligentă. Dumitru Chisăliță va fi în continuare președintele AEI,  în timp ce poziția de Vicepreședinte este deținută de Monica David, Fondator Creative and More și colaborator activ al asociației din anul 2020. Radu Măgerușan, administratorul uneia dintre cele mai vechi firme specializată în eficiență energetică, a devenit noul Secretar al Asociației Energia Inteligentă.

Echipa AEI s-a mărit prin adeziunea noilor membri. Marius Petrescu, expert în piețe de gaz și energie, a intrat în AEI.

Anul 2024 este unul marcat de planuri mari pentru Asociația Energia Inteligentă (AEI). Ne-am propus să continuăm proiectele care ne-au consacrat și să punem un mare accent pe cele educaționale, de informare, responsabilizare și creștere a rezilienței. Vom continua să dezvoltăm cele trei direcții de acțiune ale organizației care vizează sectorul energetic în ansamblul său, consumatorii de gaze naturale și energie electrică și educarea publicului larg și, prin contribuția membrilor Asociației Energia Inteligentă, profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei nucleare, energiei electrice și eficienței energetice, să ridicăm probleme de interes național și să propunem soluții la provocările care există în sectorul energetic din România, precizează Dumitru Chisăliță, președintele asociației.

Obiectivul este ca AEI să rămână un punct de reper în sectorul energetic și să tragem în permanență semnale de alarmă acolo unde se impune, dar să venim și cu propuneri care să schimbe lucrurile în România. AEI va continua să susțină creșterea gradului de transparență pe piața de energie, reducerea sărăciei energetice extreme din România, educarea continuă a consumatorilor pentru a-și cunoaște și folosi cu încredere drepturile și a obține un preț corect la gaze naturale și energie electrică. De asemenea, va susține obiectivele de mediu si de noile tehnologii care pot susține trecerea către Net Zero CO2, pe care lumea trebuie să le cunoască, să le înțeleagă și să le adopte în cunoștință de cauză, alături de principii sănătoase de eficiență energetică.

Prin analizele, studiile și proiectele sale, AEI va continua să aducă în atenția profesioniștilor din energie informații privind trendurile la nivel european, sisteme de finanțare disponibile, recomandări ale Comisiei Europene, importanța preluării celor mai noi tehnologii în domeniu energetic și alinierea la recomandările și tendințele europene. În același timp, AEI va contribui la o bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie, activitate centrală a Asociației încă de la înființare, pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți în alegerea furnizorului și a pachetelor de servicii potrivite, negocierea contractelor de achiziție și înțelegerea corectă a facturilor pe care le plătesc. Nu în ultimul rând, educarea și formarea continuă vor rămâne un pilon principal în activitatea derulată de AEI cu accent pe eficiență energetică, protecția mediului, înțelelerea importanței acceptării noilor tehnologii și a îmbrățisării într-o măsură cât mai mare a surselor de producere a energiei regenerabile.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *