AFM, informații noi despre programul Casa Verde Fotovoltaice: 14.000 proiecte aprobate, rezultatele pentru contestații – în cel mai scurt timp! Prima consultare online, pe 12 august

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Info Consumatori, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Actual Esential AFM, informații noi despre programul Casa Verde Fotovoltaice: 14.000 proiecte aprobate, rezultatele pentru contestații – în cel mai scurt timp! Prima consultare online, pe 12 august

Preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo, anunță – printr-un comunicat – că în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice sunt aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. “Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp. Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a mai declarat președintele AFM.

AFM invită pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor.

Prima consultare online, pe 12 august

Totodată, AFM anunță prima consultare publică online în cadrul Programului Național Casa Verde Fotovoltaice

“Invităm cetățenii ca până luni, 10 august 2020, să ne transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro. Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor. De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11.00. Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a declarat preşedintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Programul Naţional „Casa Verde Fotovoltaice” prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională şi asigură o finanţare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM. Prin acest program se estimează că 27.000 de cetăţeni pot deveni prosumatori.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.