Alegeri la Cooperativa de Energie pentru un nou Consiliu de Administrație: cei 7 membri vor fi selectați din comunitate

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Alegeri la Cooperativa de Energie pentru un nou Consiliu de Administrație: cei 7 membri vor fi selectați din comunitate

Alegeri la Coooperativa de Energie pentru un nou Consiliu de Administrație. Cooperativa de Energie este “prima comunitate de energie din România deţinută direct de cetăţeni, care participă împreună la tranziţia energetică către energie regenerabilă şi democraţie energetică. De asemenea, este primul furnizor și producător de energie verde din România în sistem, lucru ce presupune participarea directă și activă a comunității locale în cooperativă. Fiecare client devine membru cooperator cu putere decizională, va putea investi în capacități de producție de energie regenerabilă și va avea acces la cumpărături colective.

Cooperativa de Energie a demarat formalitățile pentru selecția noului Consiliu de Administrație, format din 7 noi membri aleși din comunitate.

Potrivit calendarului acțiunilor, în data de 19 aprilie a fost deschis procesul de înscriere a membrilor cooperatori în Comisia electorală, care va monitoriza întregul proces de vot, fiind formată din 7 membri: 3 membri ai Consiliului de Administrație (Nicu Plai, Andrei Bucur, Dinu Drog) și 4 membri din comunitate, votați de către membri cooperatori, printr-un poll.

În perioada19 – 21 aprilie, cei interesați se pot înscrie pentru cele 4 poziții deschise în Comisia electorală, pe 22 aprilie se prezintă către comunitate candidații înscriși și se va lansa poll-ul de vot, primii 4 clasați vor fi selectați în Comisia electorală. Pe 25 aprilie se anunță rezultatele. După ședința Comisiei electorale, în data de 2 mai se va anunța începerea perioadei de depunere a candidaturilor pentru ocuparea celor 7 poziții din Consiliul de Administrație. În perioada 2 – 15 mai, se pot trimite candidaturile pentru Consiliul de Administrație, urmând ca pe 16 mai să se anunțe candidații înscriși și se trimit prezentările acestora către comunitate. Pe 17 mai este programată întâlnirea online de prezentare a candidaților, sesiune de Q&A, 19 mai este pentru crearea formularului de vot și inițierea sesiunii de vot, sub monitorizarea Comisiei electorale. În perioada 19 – 25 mai se va desfășura votul pentru cele 7 poziții din Consiliul de Administrație. Pe 25 mai, ora 19.30 este programată Adunarea Generală a Membrilor.

Cooperativa de Energie a fost fondată de 15 membri cu experiență profesională în business, energie regenerabilă și activism civic. Se prezintă cu 809 membri și 42 GWh energie electrică furnizată în 2021. În iunie 2021, Cooperativa de Energie a achiziționat firma Apuron Energy şi astfel a intrat direct pe piaţă, ca primul furnizor cooperatist din România, de energie verde. Este singurul furnizor de energie regenerabilă certificată din România.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *