Alegeri la RWEA: Carlo Pignoloni, CEO Enel România, reales Președinte. Liviu Gavrila de la CEZ România îl înlocuiește pe Adrian Borotea

Publicat pe Categorii Esential, Regenerabile, Semnal, Solar
Prima Pagina Actual Esential Alegeri la RWEA: Carlo Pignoloni, CEO Enel România, reales Președinte. Liviu Gavrila de la CEZ România îl înlocuiește pe Adrian Borotea

Alegeri la Asociația Română pentru Energie Eoliană – RWEA, materializate prin decizia Consiliului Director. A fost reales Carlo Pignoloni – CEO și Country Manager Enel România, în funcţia de Președinte al Asociației. Liviu Gavrila – Chief Generation Officer CEZ Romania este noul Vicepreședinte al  RWEA.

Carlo Pignoloni, președinte RWEA din 2020, a revenit in România în 2019, pe poziția de Country Manager al Enel, dupa ce a condus operațiunile Enel Green Power în Italia si a coordonat timp de 2 ani operațiunile de dezvoltare a proiectelor din Europa și Africa de Nord. Pignoloni are o experiență anterioară în România, contribuind în mod activ la dezvoltarea si constructia de capacități de productie de energie electrica din surse regenerabile între 2008 – 2011, in cadrul Enel Green Power România, din pozitia de Director General.

Liviu Gavrila, actualul vicepreședintele RWEA, este Chief Generation Officer în CEZ Romania, companie ce face parte din cadrul Grupului CEZ în România.

RWEA mulțumeste lui Adrian Borotea pentru activitatea desfașurată, care a ajutat la dezvoltarea asociației și la îndeplinirea atribuțiilor acesteia, în cei 6 ani ai mandatului său de Vicepreședinte.

Componența actuală a Consilului Director RWEA este:

– Carlo Pignonoli, reprezentant Enel Green Power Romania și Președinte RWEA

– Liviu Gavrila, reprezentant CEZ și Vice-președinte RWEA

– Andrei Manea, reprezentant Enel Green Power Romania

– Răzvan Grecu, reprezentant Engie Romania

– Laura Stan și Andrei Rapeanu, reprezentanți EDPR

– Dan Cristian Petre, reprezentant Vestas

– Constantin Urdăreanu, reprezentant Iberdrola

– Mirela Grigore si Olga Costriiciuc, reprezentanti VSB

– Lăcrămioara Diaconu-Pințea, reprezentanta OX2

– Mario Tocco, reprezentant Alerion Clean Power

– Răzvan Ionescu, reprezentant Enery Operation

– Dana Dinescu, reprezentanta PNE Wind Romania Energy Holding

– Radu Enache, reprezentant Aukera Energy

RWEA precizează:

“Sub coordonarea conducerii actuale, RWEA va continua promovarea energiei regenerabile şi a tranziţiei energetice în România. Vorbim despre o asociație în plină expansiune, foarte receptivă la nevoile industriei și mereu prezentă în dezbaterile la nivel naţional şi european. Reglementările și actele legislative care stau la baza dezvoltării surselor regenerabile necesită consecvență și armonizare cu liniile directoare europene, iar RWEA va semnala și aborda în mod continuu discrepanțele care ar putea perturba sau periclita dezvoltarea surselor regenerabile.

RWEA caută în mod activ să aducă o contribuție pentru industrie și își propune să identifice subiecte de interes, pentru a elabora studii şi modele de piaţă bazate pe date. În acest sens, asociația colaborează cu consultanți independenți de renume şi are în derulare două studii importante: unul legat de țintele pentru 2030, pe care Guvernul trebuie să le revizuiască prin intermediul PNIESC și unul referitor la Parcursul către o economie cu emisii scăzute de carbon vine cu o serie de implicații sociale, care trebuie abordate încă din primele etape ale procesului transformativ. Prin urmare, RWEA tratează cu prioritate acest aspect și încearcă să vină cu măsuri concrete pentru a asigura o „tranziție justă” si a preîntâmpina apariția unor discrepanțe sociale.

Pentru a asista la o tranziție de succes către energia curată, asociația are responsabilitatea de a acționa ca un facilitator și de a continua să reprezinte interesele și nevoile industriei în discuțiile cu autoritățile române, precum și la nivel european”.

Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este prezentă în România din 2008, fiind vocea tranziției energetice și a industriei energiei eoliene din România. RWEA reprezintă o putere instalată în România de aproximativ 3 GW de energie eoliană deținută de companii precum Enel, CEZ, EDPR, Engie, etc., ce au insumat investiţii de peste 5 miliarde. Asociaţia este in plină expansiune, mărindu-şi numărul de membrii în ultimul an şi ajungând la peste 40 de companii membre, producători de energie electrică, producatori de turbine, dezvoltatori, case de avocatură, banci și furnizori de servicii conexe acestei industrii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *