Alpiq a pierdut procesele cu Hidroelectrica

Publicat pe Categorii Business, Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Alpiq a pierdut procesele cu Hidroelectrica

Prima dintre acțiunile în despăgubiri formulate de Alpiq Romenergie împotriva Hidroelectrica pentru denunțarea de către administratorul judiciar Euro Insol a contractelor bilaterale de vânzare a energiei electrice a fost respinsă de Tribunalul București.

hidroelctrica

Prin sentința pronunțată în data de 23 martie 2016, de Tribunalul Bucuresti, în dosarul nr. 22367/3/2013, a fost respinsă ca neîntemeiată cererea Alpiq Romenergie de acordare a unor despăgubiri de  215.752.920 lei pentru denunțarea de către administratorul judiciar a contractului nr. 89CE/03.04.2008. Traderul de energie a fost obligat si la suportarea cheltuielilor de judecată în sumă de 166.452 lei, reprezentând onorarii avocați și experți, anunță Hidroelectrica. Traderul  Apliq a mai pierdut un proces cu Hidroelectrica în luna februarie, când Tribunalul București i-a respins despăgubiri de 527.790.918 lei, reprezentând daune pentru activarea de către Hidroelectrica a forței majore în 2011 și 2012.

„Contractul cu Alpiq Romenergie a generat doar în perioada 2008 – 31 mai 2012 o pierdere de 427.247.548 lei. Din energia disponibilizată prin denunțarea acestui contract pagubos, Hidroelectrica a obținut în perioada august 2012 – decembrie 2015 venituri suplimentare de 350 milioane lei. Această primă sentință a instanței, pe acest gen de acțiuni, vine să confirme o dată în plus că măsura denunțării contractelor bilaterale încheiate de Hidroelectrica cu traderii de energie a fost una legală și temeinică, fiind justificată de pierderile imense suferite de societate prin încheierea și executarea acestor contracte”, a declarat av.dr. Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Euro Insol și Hidroelectrica au fost apărate în instanță de avocații de la Borza și Asociații, respectiv Zamfirescu Racoți & Partners și Dragne & Asociații. Alpiq Romenergie a fost reprezentată de avocații de la casa de avocatură Schoenherr.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *