“Dacă dorim să avansăm pe calea proiectelor care implică hidrogenul, trebuie să discutăm cu autoritățile, care să ne pună la dispoziție instrumente și reguli clare, pentru a putea să avem o abordare comprehensivă și consecventă a întregului sistem. Ne trebuie un master-plan pe baza căruia să lucrăm și să vedem ce putem face pentru hidrogen”, a declarat Anca Dragu, director general adjunct al E.ON România, în cadrul FOREN 2020 Online, cu tema “Energy Transition in South East Europe: Opportunities, Challenges, Perspectives”.

Totodată, România trebuie să adopte o strategie pentru încurajarea proiectelor bazate pe hidrogen ca parte din strategia energetică, a completat Dragu.
Potrivit acesteia, prioritatea României trebuie să fie construirea de noi capacități de generare de energie, mai ales din surse regenerabile, precum și modernizarea sistemelor de transport şi distribuţie.
Obiectivele grupului E.ON vizează modernizarea, extinderea și digitalizarea rețelelor și a serviciilor oferite. Am investit 1,7 miliarde de euro în România, din 2005 până în 2019. Alte circa 375 milioane euro sunt alocate pentru perioada 2020-2023, a prezentat Anca Dragu.
.