ANPC – în control la benzinăriile Lukoil. Amenzi de 45.000 lei

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic ANPC – în control la benzinăriile Lukoil. Amenzi de 45.000 lei

După controlul la benzinăriile OMV Petrom, ANPC verifică și stațiile de carburant ale Lukoil. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a început, pe data de 14.03.2024, o amplă acțiune de control, la nivelul întregii țări, care vizează modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în stațiile de carburant din rețeaua Lukoil.

Până în acest moment comisarii ANPC au verificat 88 de stații, acțiunea fiind în curs la cea mai mare parte dintre acestea, potrivit unei informări a instituției.

Până acum, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de peste 45.000 lei, 3 avertismente și a fost oprită temporar prestarea serviciilor pentru 4 stații.

Principalele abateri constatate au fost: lipsa etichetelor de preț ale produselor, de la raft; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu acumulari de praf, impurități și gheață; utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură și rugină sau murdare; comercializarea unor produse neetichetate – fără elemente de identificare; folosirea unor echipamente neigienizate; nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător etc.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *