ANRE lansează Campania ”Economie la Energie” în rândul elevilor. Cinci asociații s-au alăturat inițiativei Autorității

Publicat pe Categorii Eficienta energetica, Esential, Flux energetic, Info Consumatori, Semnal
Prima Pagina Actual Esential ANRE lansează Campania ”Economie la Energie” în rândul elevilor. Cinci asociații s-au alăturat inițiativei Autorității
  • Comisia Europeană – DG JUST și-a dat acordul pentru prelungirea campaniei ”Economie la Energie” , respectiv derularea acesteia în România

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE, prin Departamentul pentru Eficiență Energetică, continuă Campania ”Economie la Energie” în rândul elevilor din 30 de unități de învățământ. Se vor desfășura activități de informare pe teme de eficiență energetică în 30 de unități de învățământ din mediul rural/urban mic din nouă județe, ce acoperă toate regiunile de dezvoltare din țară, anunță ANRE.

Campania care are ca scop stimularea interesului celor mici pentru îmbunătăţirea calității vieții, prin aplicarea de soluţii simple şi accesibile de economisire a energiei.

Evenimentul de lansare a Campaniei ”Economie la Energie” în rândul elevilor, va avea loc vineri, 29 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială Gheorghe Lazăr din Bărcănești, județul Prahova, începând cu ora 13:30.

În anul 2018, ANRE a fost parteneră a Comisiei Europene (DG Justiție și Consumatori) în derularea Campaniei de conștientizare cu privire la utilizarea eficientă a energiei în locuințe – “Economie la energie”, în scopul de a ajuta consumatorii casnici să-și reducă facturile de energie prin aplicarea unor sfaturi simple, fără costuri sau cu investiții minore. Având în vedere interesul manifestat pentru această campanie, ANRE a obținut acordul Comisiei Europene – DG JUST de a prelungi, derularea acesteia în România.  În acest context, Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie ACUE prin intermediul  E.ON, CEZ, Enel, Electrica și Engie, Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România – UNCJR, Asociația Orașelor din România – AOR, Asociația Comunelor din România – ACOR  s-au alăturat inițiativei ANRE, în scopul de a participa la derularea activităților de informare pe teme de eficiență energetică destinate elevilor, se precizează în comunicatul transmis de ANRE.

Prin derularea acestui proiect, ANRE continuă campania de informare corectă a consumatorilor cu sfaturi practice în scopul reducerii consumului casnic de energie, precum şi facilitarea accesului acestora la informaţii privind posibilităţile de a-şi îmbunătăţi obiceiurile de utilizare a energiei.

În acest fel, România își va asigura șansele de îndeplinire a obiectivelor privind dezvoltarea durabilă la nivel național, precum și cele ale Uniunii Europene în materie de energie și mediu, susțin reprezentanții Autorității.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *