ANRE publică companiile care nu și-au respectat obligațiile din contractele de pe PCSU: Arelco Power, EDS, KDF Energy, Alpiq Romindustries,Three Wings

Publicat pe Categorii Business, Electrica si termica, Energie, Esential, Info Bursier, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica ANRE publică companiile care nu și-au respectat obligațiile din contractele de pe PCSU: Arelco Power, EDS, KDF Energy, Alpiq Romindustries,Three Wings
  • Comitetul de reglementare va decide dacă va retrage licențele de furnizare

După ce președintele Niculae Havrileț a  anunțat ieri finalizarea unor controale pe piața de energie, alți 3-4 furnizori urmând să rămână fără licențe de furnizare, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE publică astăzi lista titularilor de licență care nu și-au respectat obligațiile din contractele ȋncheiate pe Piața Centralizată pentru Serviciul Universal (PCSU).

Potrivit informării ANRE, este vorba despre 5 companii care au avut un comportament inadecvat, și anume: Arelco Power, Energy Distribution Services, KDF Energy, Alpiq Romindustries  și Three Wings. „Comitetul de reglementare va primi o solicitare de la departamentele de control şi de specialitate cu propuneri de retragere-suspendare a trei sau patru traderi din grupul celor şapte-opt furnizori identificați de ANRE care au generat pierderi totale de 440 de milioane de lei pentru furnizorii de ultimă instanță și operatorii de rețea”, a declarat președintele ANRE, Niculae Havrileț. Din cele 5 companii vizate, ANRE a retras deja licența de furnizare companiei Arelco Power. Comitetul de reglementare, care se întrunește miercuri, 15 martie, va lua decizia retragerii/suspenării licențelor de furnizare sau aplicării altor sancțiuni în cazul companiilor sus-menționate.

“Denumirea titularilor de licență care, ȋncepȋnd din data de 24.01.2017, nu și-au respectat obligațiile din contractele ȋncheiate pe Piața Centralizată pentru Serviciul Universal (PCSU) privind vȋnzarea cantităților de energie electrică tranzacționate ȋn sesiunea de licitație aferentă trim. I 2017, cu ȋncălcarea cadrului de reglementare aferent PCSU (prevederile art. 4 alin. (1), art. 7 alin. (1) și (2), art.15 lit. c) și d), art. 20 din Contractul-cadru de vânzare/cumpărare a energiei electrice tranzacționate pe piața centralizată pentru serviciul universal, aprobat prin Decizia președintelui ANRE nr. 2667/15.10.2015: ARELCO POWER SRL, ENERGY DISTRIBUTION SERVICES SRL, KDF ENERGY SRL, ALPIQ ROMINDUSTRIES SRL”, se precizează în informarea ANRE.

THREE WINGS SRL nu și-a respectat obligațiile din contractele ȋncheiate pe Piața Centralizată pentru Serviciul Universal (PCSU) privind vȋnzarea cantităților de energie electrică tranzacționate ȋn sesiunea de licitație aferentă trim. I 2017, ȋn perioada 24 – 28.01.2017, comunică Autoritatea.

Citește și: Investigația ANRE, la final. După firmele Arelco, alte 3-4 companii vor rămâne fără licențe de furnizare. A trecut criza, dar va mai fi un val de creșteri de prețuri pe bursă, cred participanții la piața energiei

Prin publicarea furnizorilor care au avut un comportament inadecvat, ANRE dă dovadă de maximă transparență și răspunde astfel solicitărilor asociațiilor de profil. Rămâne de văzut care dintre cele 4 companii vizate  vor rămâne fără licențele de furnizare (ANRE a retras deja licența companiei Arelco Power)!


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *