ANRE susține modificarea regimului TVA la certificatele verzi 

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic ANRE susține modificarea regimului TVA la certificatele verzi 

Reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE admit ceea ce PATRES (Patronatul Producătorilor de Energie din Surse regenerabile) a reclamat în mod repetat. Regimul de TVA pentru producătorii de energie din surse regenerabile ar trebui modificat, în condiţiile în care, în prezent, aceştia plătesc TVA pentru toate certificatele verzi primite, indiferent dacă acestea sunt sau nu vândute, a declarat, Emil Calotă, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), citat de Agerpres.

emil-calota-0

Impozitarea certificatelor verzi este una dintre temele de discuție în cadrul grupului de lucru la Ministerul Energiei. Referitor la impozitarea certificatelor verzi, reprezentanții Ministerului Finanţelor au precizat că primirea certificatelor verzi reprezintă un activ financiar care se impozitează şi înregistrează în contabilitate la momentul primirii. Propunerile de reglementare a acestor aspecte sunt în analiza specialiştilor din domeniul contabilităţii din cadrul ministerului.

Pe de altă parte, în opinia oficialului ANRE, o reconsiderare a schemei de sprijin trebuie realizată cu mare atenţie, fără să inducem condiţii prin care sectorul de energie regenerabilă să intre în dificultate. „În acest moment este clar că piaţa de certificate verzi este distorsionată. Pentru a remedia situaţia, luăm în calcul diverse variante, însă niciuna nu va elimina preţul minim, pentru că acest lucru ar duce practic la desfiinţarea schemei de sprijin. Nu se poate elimina nici preţul minim, nici cel maxim. Putem discuta şi o relaţie între cota de energie regenerabilă şi preţul minim, care să crească gradul de predictibilitate „, a precizat Calotă pentru Agerpres.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *